Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Дебеланковците са най – щастливите хора на света

Дебеланковците най - щастливи

Шишковците най – щастливи

Тлъстинките намаляват опасността от душевен дискомфорт

Последното изследване за влиянията на наднорменото тегло върху човешката психика изненадващо доказа, че позакръглените хора са най – щастливите на света. Причината за това се криела в ген, който определя каква ще е податливостта на всеки отделен индивид към изпадане в депресия.

По време на проучването били анализирани данни от над 17 000 ДНК проби, които били събрани на доброволни начала от жителите на 21 различни държави. Огромният брой на изследваните предоставил възможност да се проучат представители на всички раси и така да се извлече максимално количество полезна информация.

Слабите хора са податливи на депресия

Слабите хора са податливи на депресия

Става въпрос за ген наречен FTO, който е определен като най – значимият фактор обуславящ наднорменото тегло. Склонните към напълняване били изложени с цели десет процента по – малко на опасност от депресия, което всъщност ги правело в пъти по – щастливи от другите.

Досега различни изследвания се мъчеха да наложат мнението, че дебеланковците са най – нещастни и изложени на огромен риск от изпадане в дълбока душевна потиснатост. Оказа се, че това действително е така, но само при страдащите от истинска форма на затлъстяване. Те наистина се чувстват непълноценни, изложени на присмех и обичайно се притесняват от общуването с другите.

По време на проучването станало ясно, че не само наднорменото тегло е причина за депресия. Учените успели да докажат още, че при почти половината от изследваните депресията е наследствена, но така и не могли да открият кои гени са виновни за това.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *