Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Даскалици бият деца в Пловдив, карат ги да слушат чалга

Нови случаи на насилие над деца в специализиран център

Насилие над деца

Насилие над деца

На 18 март тази година, родителите на Кристиян от Пловдив забелязват следи от побой по тялото на детето. Върху бъбреците му има сериозен отпечатък от голяма ръка. Малкият е със синдром на Даун, през деня посещава центъра за деца „Света Анна”. Потресени от това което се случва, възрастните слагат подслушващо устройство в джоба на сина си, а резултатите са шокиращи.

„Когато се прибрахме на 18 март и го съблякох, за да му облека домашните дрешки забелязах, че върху тялото на Кристиян има синини, а в областта на бъбреците отпечатък от ръката на голям човек. Потърсих съдействие от директорката Бенова, но тя отрече да бият децата в центъра, а освен това ме обвини, че аз стресирам сина си и го правя агресивен. Когато прослушахме записите от подслушващото устройство останахме изумени – повече от два часа бе пусната силна чалга, която явно трябваше да възпитава децата” – споделя майката Юлия Сиракова и допълва, че още от септември подозира за нередности.

Юлияна Сиракова

Юлияна Сиракова

Служителката на съседен център за деца Десислава Маджарова прави още шокиращи разкрития. Тя напълно подкрепя тезата на г-жа Сиракова и разказва:

„Аз лично станах свидетел, как удариха силен шамар на едно от децата. Веднага след това наложиха лед върху мястото, за да не посинее. Питате ме защо го удариха – защото викаше. Свидетел съм и на друг случай – директорката Бенова риташе едно дете по пътя към асансьора, защото искаше да влезе по – бързо”

Гражданин, живеещ в близост до „Света Анна” разкрива, че според неговите наблюдения, базата е отдавана под наем за части уроци, без да съществува законово право за това. Самият той често чувал заплахи с побой от възпитателките към малките.

На фона на тези безобразия държавата продължава да бездейства. Председателят на Агенцията по закрила на детето коментира скандала с половин уста и заяви, че щял да разпореди проверка по случая. След която проверка родителите ще бъдат информирани „има ли насилие или не”. А за нас, гражданите, въпросът  какво правят полицията и прокуратурата остава открит.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=FOkiuiroecA

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *