Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Дъщерята на Стоянка Мутафова: Антон Радичев никога не ми е бил гадже! ИНТЕРВЮ

Мария Грубешлиева е единствената дъщеря на голямата актриса Стоянка Мутафова, която предизвика скандал в арт средите с твърдението си, че Антон Радичев е бил гадже на Георги Парцалев. Мария Грубешлиева, или Муки, както я наричат приятелите й, е завършила ВИТИЗ в класа на прочутия режисьор Боян Дановски. Известно време играе на сцената на Младежкия театър.

Мария Грубешлиева – Муки

Мария Грубешлиева – Муки

По-късно заминава за Гърция, където се омъжва, и напуска сцената, на която не стъпва никога повече.

– Муки, майка ви направи скоро признание пред журналисти, че продължава да живее единствено заради вас. Връзката ви очевидно е здрава, но се твърди, че е и доста сложна.
– Вярно е, че тя ми призна, че има само мен и много ме обича. Истината е, че двете не можем една без друга, въпреки че понякога не се разбираме толкова добре и нещата ни не винаги вървят по мед и масло. Дори да се караме, сме толкова привързани, че когато някоя от нас пътува, се чуваме по 10 пъти на ден. Колкото и да е странно, връзката ни е много силна. Викаме си често, както става между родители и деца, но много бързо си прощаваме. Тя е човек, на когото всичко минава много бързо и забравя караницата, което е прекрасна черта на характера й.

– Защо често имате търкания?
– Тя се разведе с баща ми, когато бях много малка, а аз понесох много тежко раздялата им.

Антон Радичев

Антон Радичев

Тогава живеех с баща ми, защото неговите близки имаха по-голяма възможност да се грижат за мен. Страдах много. Малко по-късно тя се омъжи за Нейчо Попов, който беше изключителен човек, но за съжаление, си отиде рано от този свят. Нейчо тогава каза, че аз имам една майка и трябва да се върна при нея, както и стана. Тогава пак се събрахме.

– Майка ви ли ви заведе за първи път в театъра?
– Мога да кажа, че съм израснала в театъра и това бяха най-щастливите ми мигове. Колегите й много ме харесваха, защото тогава бях хлапе и никой не ме виждаше като конкуренция. Тъкмо заради това отношение към мен като дете реших да стана актриса. Между другото, аз едва ли не съм се родила на сцената. Майка е била бременна и след някакъв скандал в Народния театър получила контракции преждевременно. Татко едва успял да извика линейка, а аз съм се появила на осмия месец.

– Татяна Лолова е била най-голямата конкурентка на Стоянка Мутафова. Какви бяха отношенията между тях?
– Животът доста ги е разделил, но съм забелязала от общуването им, че и двете ценят таланта на другата. Никога не са били особено близки, просто всяка си е вървяла по пътя.

– Вие познавахте ли Георги Парцалев, който е бил сред най-добрите партньори на Мутафова?
– Разбира се, дори съм ходила с тях по турнета. Аз не съм в първа младост, когато Парцалев и майка ми направиха звездния си дует, бях на повече от двадесет години и много добре познавам Парцалев. Дори едно лято пътувахме заедно с него, майка ми и Нейчо в Италия. Никога няма да го забравя. Тогава бях само на 16. Страшно много харесвах Парцалев, защото той беше изключително фин човек.

– Майка ви заяви, че Антон Радичев е бил негово гадже, а самият Радичев обяви, че вие сте имали интимни отношения с него в студентските години. Каква е истината?
– Имала съм отношения с Антон Радичев, но те са били само приятелски. Никога не сме били гаджета. Изключително съм обидена от изказванията на много нейни колеги след интервюто, в което тя съобщи сензационната новина за Парцалев и Радичев. Може и да е допуснала грешка, но не може да наричаш една възрастна жена и голяма актриса изкуфяла. Страшно ме боли от това отношение.

Муки с майка си Стоянка Мутафова

Муки с майка си Стоянка Мутафова

– Антон Радичев каза още, че майка ви говори тези неща, защото той й е взел роля в постановката „Михал Мишкоед“. Така ли е наистина?
– Много близка съм с майка ми и много добре знам всичко, което се е случвало в живота й. Тя сама се отказа от тази роля, защото има още 10 ангажимента. Не искаше да се натоварва повече и съвсем съзнателно отказа участие в спектакъла.

Майка няма нужда от признание на тези години, достатъчно се е доказала във времето. Истината е, че е страшно доволна, че си партнира с един мой любим актьор, какъвто е Любо Нейков. Най-важното е, че той показва изключително уважение към нея, каквото тя заслужава.

– Много нейни колеги обаче я обвиниха заради изказването за Антон Радичев, включително Георги Мамалев. Защо започна тази война?
– Уважавам таланта на Георги Мамалев, въпреки че според мен Любо Нейков е много по-добър. Не мога да приема твърденията на нейни колеги, че е жалко, че тя е все още на сцената, както и че е време да слезе от нея. Искам да попитам Мамалев дали той е човекът, който ще определи кога Стоянка трябва да напусне сцената. И сега, когато се появи пред публиката, всички стават на крака. Пожелавам на всички, които сега я нападат, да изпитат подобно отношение от зрителите. А враговете й да отговорят на въпроса с какво Стоянка Мутафова им пречи, когато е на цената.

– Искате да кажете, че все още й завиждат?
– Всеки, който има мозък в главата си, може да си отговори на този въпрос. Тези, които я нападат, казват, че е тъжно, че все още е на сцената. Аз пък мисля, че е тъжно това, което те изричат. А никак не е тъжно, че тази жена продължава да се бори и да пълни салоните. Дори е много достойно за уважение.

Ситуацията ми напомня за един скандал с Кирил Кавадарков, който я нарече к*рва. Тя дори не обърна внимание на случилото се. Аз я защитих пред Росен Петров. Може ли да се говори така за една 92-годишна жена?

– Ако Нейчо Попов беше жив, как щеше да реагира в тази ситуация?
– Нямам представа, но във всички случаи щеше да й бъде опора. Винаги съм й сваляла шапка, че се е преборила сама да се качи на върха и да остане там дълго време.

Това ли заслужава на края на кариерата си? Отвратително е да се нахвърляш върху човек, който с труд и много усилия е постигнал всичко в живота си. Наистина е тъжно.

Но Стоянка Мутафова е изключително широко скроен човек и за нея и този скандал е дребнавост, която ще надмогне. Тя стои над дребните неща. Всеки може да сбърка, но грубата агресия срещу нея е непростима. Тя направо ме срази.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Дъщерята на Стоянка Мутафова: Антон Радичев никога не ми е бил гадже! ИНТЕРВЮ

  1. Karat Отговор

    05.12.2013 в 6:28

    Mamalev e BOKLUK

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *