Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Дъщерята на Брендо е жива, похитителите се обадиха на майка й!

Първи новини от похитителите за дъщерята на Брендо: Лара е жива и е добре

Майката на Лара разговаря с похитителите

Майката на Лара разговаря с похитителите

Майката на отвлечената дъщеря на Брендо – Моника Добринова, вече е разговаряла с похитителите. В първия телефонен разговор бандитите съобщили, че Лара Банева е жива и здрава, в добра кондиция. На този етап обаче откуп не е искан, по всяка вероятност все още не са поставяни никакви условия.

Информацията изтече рано тази сутрин от следствието, но оттам отказаха да коментират каквото и да било повече. Според последната информация, разследващите са ударили на камък още в началото, защото са били ловко заблудени от бандитите. Единствените доказателства и улики срещу тях са двете гилзи от куршумите, с които беше прострелян охранителя на Лара – Борислав.

Отвличането на дъщерята на Брендо е заснето изцяло и от охранителните камери край неговата къща. Кадрите са иззети от полицията за експертиза, разпитани са продавачка от съседно на имота кафене „Гъбата” и двама гарда от охранителната фирма „СОТ 161”.

Лара Банева

Лара Банева

След внимателен преглед на видеозаписите става ясно, че черното BMW X5 е имало различни регистрационни номера отпред и отзад. Предният е бил откраднат от спряна от движение „Мазда”, собственост на възрастен столичанин. Задната табела е задигната от черен джип BMW X5, който е във владение на лизингова къща. Табелите са били отмъкнати предната вечер и в полицията не са постъпвали сигнали за липсата им.

От полицията предполагат, че похитителите укриват Лара Банева в София. Поставени са полицейски отряди по всички изходи на града, а във вилните зони се наблюдават няколко къщи, за които има подозрение, че се използват от бандити при отвличания.

Продавачката от „Гъбата” е разказала пред детективите, че по време на отвличането е чула два силни изстрела и детски писък. Веднага излязла на улицата, но когато видяла маскираните тежковъоръжени мъже, легнала по очи на тротоара. Именно тази жена е дала най – подробното описание на гангстерите – едри мъже, с черни чорапи на главата. Охранителите на Брендо също са потвърдили нейните сведения.

Охранителят на Лара Банева е прострелян в гърба, защото се опитал да избяга, уточняват от полицията. Целта на бандитите е била да го неутрализират, без да ги интересува дали ще оживее или не.

Записите от охранителните камери доказват, че отвличането се е случило за малко по- малко от две минути. Сигнал за инцидента е подаден точно в 7: 33 часа, броени секунди след отдалечаването на черния джип към Околовръстно шосе.

Отначало детективите предполагаха, че лесно ще открият черното BMW X5 в някоя канавка, защото това е обичайната практика при подобни ситуации. Това досега не стана и криминалистите започнаха да подозират, че този път бандитите ще действат по друг начин и колата няма да бъде открита толкова лесно. В момента се предполага, че автомобилът не е краден, а са сменени само номерата му. Колата ще престои известно време някъде на закрито, докато случаят се позабрави.

В тази връзка ченгетата вече са извършили тараш в няколко автокъщи, които предлагат BMW X5. На разпит в полицията са привикани търговци и собственици на такива автомобили, тъй като се допуска и версията, че джипът е купен, без все още да е прехвърлен официално при нотариус.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *