Дъщерята на Брендо е отвлечена от мафията в Италия

0

Експерти предричат огромен откуп за освобождаване дъщерята на Брендо

Ваньо Танов
Ваньо Танов

Бившият началник на НСБОП Ваньо Танов определи отвличането на Лара Банева като изключително гнусно престъпление. Той уточни, че по неговото мнение тежкото престъпление е дело на международната организирана престъпност, а не на българската.

„Децата нямат и не биха могли да имат никаква отговорност за постъпките на своите родители. Това е гнусно и тежко престъпление. Надявам се силно, че то е дело на международната организирана престъпност, а не на нашенски структури” – коментира той.

В същото време експертът по антитероризъм и сигурност Пламен Василев заяви, че по всяка вероятност в скоро време похитителите на Лара ще искат откуп и това е основната причина за нейното отвличане. Той разкри, че ако бандитите са искали да убият детето, в никакъв случай е нямало да организират отвличането по толкова сложен и рисков за тях начин.

Лара Банева
Лара Банева

„Почти съм сигурен, че Лара Банева е жива. Дори и мотивите на похитителите да са сплашване на Евелин Банев – Брендо, те все пак ще поискат откуп и то доста солиден. Ако са искали да я убият в никакъв случай нямаше да вложат толкова голям ресурс. Те са били въоръжени с автомати, но не са ги използвали. Този факт говори, че в засада е имало още поне две групи, които да обезпечат тяхната сигурност” – коментира Василев.

Според бившия началник на Националната служба по сигурност Атанас Атанасов е напълно изключено отвличането на Лара да е свързано с тежката политическа обстановка у нас. Според него похищението е свързано пряко с делото на Брендо в Италия, където днес съдът трябва да заседава по него. В момента Банев се намира в италиански затвор и е разследван за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=i0qZ-Vh4Mnk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *