Държавна сигурност вербувала Ванга за свой агент! – с видео

4
vanga1
Ванга

Skandalno.net Безспорната и обичаната още приживе петричка пророчица Ванга е пеела на тайните служби. Това сензационно разкритие поднася на публиката в свое разследване журналистката Светослава Тадаръкова. Тя е подготвила цяла серия от филми от дългото си проучване на тази малко позната страна от дейността на ясновидката.

За съжаление тоталитарната действителност от времето на Тодор Живков прави това разкритие повече от логично. За да отиде човек тогава до Петрич и Рупите трябваше да си извади открит лист. Иначе се стреляше на месо по всеки, попаднал на своя глава в който и да е пограничен район. Документът се издаваше от Милицията, а пък тя не даваше току-така кетапа без да разпита

Храма на Ванга в местността Рупите!
Храма на Ванга в местността Рупите!

поради какви причини ще ходиш в граничния район, до който и пиле не можеше да прехвръкне без знанието и следенето от страна на службите.

А при Ванга ходеше народ всякакъв – от отчаяни и закъсали болни завалийки до високопоставени по онова време личности, в това число и държавни ръководители от чужбина. Дори чисто личните въпроси са били от изключителна важност за Държавна сигурност, която си е правила съответните изводи. И е действала, когато прецени, че нещо заплашва Тодор Живков или тоталитарната система въобще.

Ванга е съдействала много активно на тайните служби доста време – от 1971 до 1984 г., показва разследването. Най-вероятно

Точните прогнози на Ванга я направиха популярна в цял свят!
Точните прогнози на Ванга я направиха популярна в цял свят!

няма съответното секретно досие като на другите агенти, защото е била сляпа. А закон Божи тогава е бил собственоръчно да си напишеш доноса и да се подпишеш под него. Очевидно е снасяла съответната информация устно. Нейната история в това отношение не е никакво изключение. Много хора по онова време бяха оплетени в мрежите на Държавна сигурност. Някои доброволно се натискаха да бъдат доносници, за да направят добра кариера. Други влизаха в мръсните схеми след заплахи и принуда.

Факт е, че от един момент нататък Ванга стана достъпна за повече хора, а таксата за срещата с нея се прибираше от общински чиновник. Без благословията на Държавна сигурност това по онова време посмъртно не можеше да се случи. Skandalno.net
Виж филма за Баба Ванга! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. Еми ако наистина Ванга е била агент на ДС и от тях е получавала информацията за хората – имена на починали роднини, диагнози, лични проблеми. Така и баба знае да „гледа“! До главата й имаше телефон, по който преди да влезе човека й казват кой е и за ко се бори. Обратно Ванга е била длъжна да дава информация на ДС за намеренията на „оперативно интересните лица“. Крайно време е вече народа да се събуди и да разбере как го манипулират.

  2. То е ясно, че е била агент, нали получаваше заплата (260 лева – за тогава беше висока) от ДС. Който не го разбира това – си е негов проблем. За болните хора – плацебо ефектът си е важен.

  3. Според мен Тадаръкова е права – Ванга беше част от манипулативната машина на ДС. Естествено, че са я зареждали с информация на кой детето му е болно, на кой любовницата му кръшка. Обаче когато човек е наивен, няма как да му отвориш очите за истината.

  4. Няма как да бъдат разкрити фактите за връзката на Ванга с ДС, защото става въпрос за МНОГО МНОГО пари. Освен това Ванга изпълняваше поръчки (задачи) и на КГБ. В Петрич бяха изпращани другари от Русия за да ги манипулира Ванга. Аз знам за случай, когато УМИШЛЕНО на човек се поставя тежка диагноза (за да напусне Комитета по култура), за да бъде изпратен при Ванга, която „го излекува“. Ако истината бъде разкрита, ще последва международен скандал, разберете го! Добре е, че са изгорили всички архиви. Много висши служители са замесени. По-добе е, русаците да си мислят, че тя е „феномен“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *