Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Държава и частник се борят за чаршафите на Тодор Живков

lipnikНов скандал с резиденцията на Тодор Живков край Русе тресе обществеността в града. Всички вещи в къщата са обявени за брак, но вместо да бъдат изнесени оттам, остават на разположение на собственицити от фирма „Хотел мениджмънт”.

Резиденцията на Тодор Живков се намира с парк „Липник”, на няколко километра от Русе. Мястото е уникално, тъй като там се намира най- голямата липова гора в България. Мини- дворецът, през годините на Живковото управление, приемал държавници от други страни, като най- честият гост бил

Местността, където се намира резиденцията

Местността, където се намира резиденцията

Чаушеску. Мебелите и декорациите на двореца са запазени в идеално състояние и не е ясно защо е трябвало да бъдат обявени за брак. Повечето навярно имат и историческо значение. Но това няма как да се провери, тъй като новите собственици не пускат никого в имота.

Тук се намират петте апартамента

Тук се намират петте апартамента

Резиденцията на Тато е заменена миналата година за пет апартамента в Русе. Сградата е раздържавена от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, което в последствие се оказа в топ 3 на най- далаверджийските ведомства. Къщата е продадена, но горите около нея все още са държавни, както и земята, върху която се намира постройката. В загражденията на практика попада и държавна собственост, за която не е платено.

Стопаните на Живковия палат първоначално заявили, че къщата ще бъде преобразувана в бизнес център, в който офиси ще получи и общината. Но ако не беше раздържавен имотът, със сигурност можеше да стане примамлива туристическа атракция, от която да влизат пари в общината.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *