Данчо Ментата: Чудя се защо на Бойко Борисов му казват Тиквата

4

Борисов подпискаДепутатът от ДПС Йордан Цонев влезе в бурна словесна схватка с финансиста Кольо Пръмов в студиото на bTV. Схватката беше задочна, защото вчера Пръмов изрази недоучението си как от Йордан Цонев може да зависи бюджета на страната, как точно той оглавява финансовата комисия в парламента, като нищо не разбира от финанси.

Аз не познавам този човек, каза Цонев. Познавам го задочно от комисията „Антимафия“, когато трябваше да анализираме кой изяде парите на хората чрез фалита на банките в средата на 90-те години. Оказа се, че банките са били рефинансирани неправомерно от държавния бюджет тогава, било е видно, че ще рухнат, но вътре са се наливали едни пари, много пари, за да може после да се източат всичките пари.

И този господин Пръмов, който явно много разбира от финанси тогава е бил ревизор на Централната банка. Питам се що за специалист е бил, като не е предвидил фалита? Как така е разрешил рефинансиране, при положение, че системата е била нестабилна и направо се е клатела? Помислил ли е за спесяванията на обикновените хора, които изгоряха буквално за няколко дни? И има ли връзка фактът, че е бил агент на ДС?  Парите на хората бяха източени безвъзвратно, докато точно този господин е бил ревизор и уж е трябвало да следи да не се случи това.

Отказвам да коментирам нарочно ли го е направил, или по незнание и некадърност, сви рамене Цонев. Но постадаха всички българи. С целите си спестявания. И сега той да ми говори на мен за финанси и управление на пари ми се вижда малко странно.

Също така странно ми е защо в ефир ме нарече Данчо Ментата. Изобщо не ме притеснява този прякор, той ми е от младежите  години, всеки може да го ползва, когато реши, не се обиждам. Хората имат най-различни прякори. И даже понякога не знаят откъде идват. Например на Бойко Борисов му казват Боко Тиквата масово във всички форуми, но аз не задавам въпроса откъде е дошло това прозвище. Просто се чудя защо пък го наричат Тиквата, усмихна се под мустак Цонев, а водещите онемяха и не можаха да му отговорят нищо за прякора на Борисов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/f67KLfsDt6s

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  1. Абе и двете са полезни растения, но кой знае защо като не слушкат децата или са тъпички, не ги наричам Менти, а Тикви.

  2. Да му отговоря на Ментата. Неговият прякор е от врмето, когато е бил крупие ,а на Б.Б прякора го измисли Моника Янкова Йосифова Станишева и е залегнал в болшевишките й директиви до щаба /звучи ми като щаб на червената армия/за омаскаряване на ГЕРБ,Цветанов и Борисов.Те тва е, данчо,дебил на когото липсва всякакво възпитание………

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *