Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Дългия сред дарителите на МВР

mvrСлави Трифонов е спонсорирал хасковската полиция. Неговата продуцентска фирма „Седем, осми” дарила огромно количество бензин на местното управление. Според запознати Дългия трябвало да хариже горивото, за да разчита на охраната на полицаи по време на свой концерт в Хасково.

 Друг голям спонсор на местната полиция е чалга компанията „Пайнер” , която също се отчела с подобаващо количество бензин за патрулките.

Министерство на външните работи беше принудено да спре кранчето с даренията от частни фирми, след като понесе тежки критики в летния доклад на Европейската комисия. Порочната практика на ведомството да приема „подаръци” от спонсори трябваше да бъде

Цветанов не секна напълно даренията за министерството си

Цветанов не секна напълно даренията за министерството си

 напълно забранена, по съвет от Брюксел. Цветан Цветанов обаче си остави „вратичка”. Така, МВР може да получава дарения(гориво, техника и пр.) само от общините, от фирми с държавно участие, както и от европейски институции. Най- големият спонсор на министерството автомобилни гигант „БМВ” също легално ще продължи с дарения, свързани само с изпълнението на критериите за приемането ни в Шенген.

Защо на министерството с най- голям бюджет в държавата изобщо му трябват дарения? МВР получава разполага годишно с над 1 млрд. лева държавна субсидия или 2 % от БВП. Парите, според Цветан Цветанов обаче, продължават да са недостатъчни. С отказът си да направи реформи във ведомството, вътрешният министър превърна МВР във воденичен камък на шията на държавата.

Идеята на Симеон Дянков в бюджета за 2012 да пренасочи част от средствата за вътрешното министерство за култура и образование, отново беше приета остро от Цветан Цветанов. МВР шефът заяви, че Дянков „не е човекът, който да определя бюджета” и поиска държавната издръжка за ведомството му да се запази.

Слави Трифонов се гаври с Цветанов. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *