Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Да помогнем на малката Татяна вместо скапаната ни държава

татяна мищенкоТатяна Мищенко страда от церебрална парализа и вътрешна хидроцефалия. С прости думи детето не може да се движи, а мозъкът му е по-малък от една шепа. Причините са, че той е изрязан още след раждането му заради кръвоизлив. Татяна се появява на бял свят в осмия месец от бременността на Мария, на 3 юли 2004 година, заедно със своя сестричка близнак,която умира на петия ден. Това е трето раждане на майката. Тя има още две дъщери, които в момента са на 20 и 21 години.

След третото злощастно раждане малката Татяна веднага е поставена на апаратна вентилация. 3 месеца по-късно детето е оперирано за първи път в МБАЛ- Бургас за имплантиране намалката татяна и майка й мария клапа. След операцията настъпва подобрение в състоянието й, но мозъкът на детето вече е изрязан. В следващите 3 години лекарите регистрират забавяне в tatiana5психомоторното развитие на малката – не може да проходи, не говори, издава само отделни звуци и срички крещейки. Следват операции, процедури…

От 5 години насам Майката на Татяна не се е спряла и за секунда…тя непрекъснато ходи, моли се за средства и за съдействие, отдавна е забравила срама, сълзите й са пресъхнали. В очите на тази жена се чете само надежда. Една от многото силни майки. С такава оживеност и радост споделя как дъщеря й е произнесла „мамо“ на 4 годинки, против всички медицински заключения, че просто е татяна и мария мищенконевъзможно човек да не трепне отвътре и да не си даде сметка, че всъщност животът го заслужаваме всички. Също и Татяна?!

Мария, майката на Татяна се бори със зъби и нокти за живота на дъщеричката си, тя твърдо е решила да даде достоен живот на детето си и вече почти 6 години не спира да работи за тази кауза. Смятам, че такива майки са достойни за нашето уважение, а който може нека помага и с материални средства. Към този момент двете ходят всеки месец за процедури в София, нужно им е някъде да отсядат.

Сметка в лева:

ProCredit Bank
IBAN BG30PRCB92301022562214
Татяна Мариева Мищенко

Валутна сметка:

ЦКБ АД Клон Бургас
BIC/CECBBGSF
IBAN;BG62 CECB 9790 1439 1288 00
МАРИЯ ЛАВРИКОВА МИЩЕНКО- MARIYA LAVRIKOVA MISHTENKO

За пряка връзка с майката на Татяна, Мария Мищенко ето адреса на профила й във Фейсбук: КЛИКНИ ТУК

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *