Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Доц. Мангъров: COVID-19 се Лекува както ГРИПА и Счупения крак – Лежиш си Вкъщи и Чакаш да ти Мине! (С ВИДЕО)

Covid-19 не е от т. нар. особено опасни инфекции. Коронавирусната инфекция е като грипа – не се лекува, а чакаш да ти мине. Това заяви днес в интервю за „Лице в лице“ по бТВ доц. Атанас Мангъров. Ето какво каза още топ инфекциониста:

COVID-19 се лекува като счупен крак – лежиш, чакаш да ти мине и това е всичко. Заразаният с коронавирус, който почувства неразположение, трябва да си остане вкъщи, да си сложи пижамката и да си легне в леглото, заяви доц. Атанас Мангъров, който от вчера вече е началник на Ковид-отделението в Инфекциозна болница – София. Ковид-19 се лекува, както се лекува грип. Тоест – не се лекува. Само ако тази вирусна инфекция предизвика усложнения като бронхопневмония, например, тогава се дават на пациента един или два антибиотика. Но, подчертавам, с тях не лекуваме вируса, а заболяването, което той е предизвикал. Иначе, самият Ковид-19 не се лекува, а още по-малко пък с антибиотик.

Трябва ясно да кажем на хората, че COVID-19 не се лекува с лекарства или други терапии. Да не очакват, че като влязат в болница, там ще му се дадат нещо и ще им мине, както се случва, когато имаме бактериален менингит, или белодробна бактериална инфекция.

Единственото, с което могат да ви помогнат в болницата е да ви дадат кислород, ако имате нужда от него. А що се отнася до всички онези рекламирани „Ремдисивир“-и, плазми и прочие лекарства и терапии, които уж повлиявали върху коронавируса,  добре е да знаете следното – няма нито едно категорично доказателство тези неща да работят.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Няма дефинитивно лечение на коронавирусната инфекция. Няма нещо, което да се направи, и на човек да му мине. Същото е и с всички грипове. Лежиш и чакаш да ти мине.“, заяви доц. Мангъров. И обясни: „Има технологично време, което трябва да мине докато състоянието на пациента се подобри и оздравее. Лекар може да се намеси само ако вирусът е предизвикал усложнения. Съветът ми към заразените със симптоми, които са на домашно лечение, е да пият повече вода. Част от пациентите в болницата идват сухи като стафиди, защото не са пили достатъчно течности.

Затова на хората, които са положителни и имат симптоми, не трябва от самото начало да им се дава антибиотик. Като прословутия азитромицин, от който няма никаква полза. Трябва да им се обясни да си се приберат вкъщи и да чакат вируса да отмине“ заяви Мангъров.

Какво да прави човек, който е с положителен тест?

„Първият ми съвет към такива хора, е да се успокоят.

Вторият – обяснявам им, че в следващите 2 седмици, 12-15 дни, ще са болни. Ще им мине някъде след края на втората седмица, след 15-ия, 16-ия ден. Обяснявам им го, за да нямат нереални очаквания Да се настроят за един двуседмичен период, в който ще са неразположени.

Заразените с Ковид-19, които имат симптоми, трябва да си стоят вкъщи, на максимално щадящ режим – да си сложат пижамките, да си легнат в леглото, да са в състояние на максимален покой . Covid-19 се лекува, както се лекува счупен крак – седиш си вкъщи в гипс и чакаш да ти мине. По същия начин се „лекува“ и сезонния грип.

Третото нещо – тези хора трябва да приемат повече течности, за да не се обезводнят.

Четвърто – единственото лекарство, което пропоръчвам е дневно по една таблетка аспирин от 100 мг. Аспиринът има антиагрегантно въздействие, може да се замести с дипиридамол – антистенокардин.

Ако заразеният с коронавирус има силно главоболие и не може да спи, ако има силни болки в мускулите и костите – може да вземе и някакъв аналгетик – парацетамол, ибупрофен, аналгин, за да може да се наспи, защото добрия сън е важна част от лечението. Абсолютно същото препоръчвам и на заразените със сезонен грип“ обясни доц. Мангъров.

По думите му, заразените с коронавирус или грип не трябва да свалят температурата си на всяка цена, защото тя е защитна реакция, с помощта на която организмът се бори с инфекцията.

„Средно високата температура е полезна за борба с вирусите, защото от една страна тя активира защитите на тялото – левкоцити, ензими и антитела, а от друга страна – създава неблагоприятни условия за развитие на вируса, какъвто и да е той, като образно казано, сварява вируса, завърши доц. Атанас Мангъров. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

5 кометара за Доц. Мангъров: COVID-19 се Лекува както ГРИПА и Счупения крак – Лежиш си Вкъщи и Чакаш да ти Мине! (С ВИДЕО)

 1. МОЯТ БАЩА Д-Р ДИМИТЪР ЧОЛАКОВ, КАЗВАШЕ ЗА БОЛЕСТТА СЛЕДНАТА РЕЦЕПТА: „АКО СЕ ЛЕКУВАШ ЩЕ ТИ МИНЕ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА, АКО НЕ СЕ ЛЕКУВАШ ЩЕ ТИ МИНЕ ЗА СЕДЕМ ДНИ“ –––– БАЩА МИ БЕШЕ ЗАВЪРШИЛ С ДОКТОРАТ ПО МЕДИЦИНА В ГЕРМАНИЯ ДО 1933 ГОДИНА. СЛЕД ТОВА ИЗГОНЕН ОТ ТАМ ЗАЩОТО РАБТИЛ С ПРОФЕСОР ЕВРЕИН И БРАТ КОМУНИСТ. СЛЕД ИДВАНЕТО НА НОВИЯ СТРОЙ /нещо като настоящето врем/ ЗАТВОРЕН В КОНЦЛАГЕРА „РОСИЦА“, ЗАЩОТО СПАСИЛ ЕДИН ФАШИСТ ОТ ЛАГЕРА, А ЮДЕЙСКИЯ ИЗРОД МЕНАХЕМ КОЕН БАЩАТА НА ЛЕА КОЕН ИЗПОЛЗВАЧКАТА НА КОМУНИЗМА И РУШИТЕЛЯ И СТАНАЛА ПОСЛАНИЧКА, ЛАПАЧКА И ПРОДАВАЧКА НА РОДИНАТА НИ БЪЛГАРИЯ ИСКАЛ ОТ БАЩА МИ ДА ГО УБИЕ–– ЩОМ СИ ЗАВЪРШИЛ В ГЕРМАНИЯ ЗНАЧИ СИ „ФАШИСТ“ ––––– СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

 2. Анонимен Отговор

  12.11.2020 в 1:00

  ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС

 3. мурджо Отговор

  12.11.2020 в 10:21

  Мангъров – президент

 4. 681 Отговор

  12.11.2020 в 17:00

  По добре и полезно е да чуеш пет умни изречения от знаещ човек,отколкото цяла река от глупости и лъжи от прости хора!

 5. Шменти-Капели Отговор

  14.11.2020 в 4:33

  Shill –
  контролирана опозиция, която се преструва на противник на официалната политика/ мерки, но всъщност индиректно работи за тях.
  Преди да се инсценира такава ПЛАНдемия, винаги се избират така наречените shills. Това са лекари „вирусолози“, които наглед уж са против официалната позиция на МЗ, но бавно и полека овладяват по-интелигентната част от населението (което има мозък да забележи очевидната измама). Тази контролирана опозиция има ролята на изпускателен клапан за по -грамотните. Очевидно за всички е че „мерките“ са незаконни“ и е лесно за един такъв „учен“ да се прави на защитник на гражданските права. Тка печели доверието на народа и постепенно го убеждава в своята правота. Дори може да бъде „гонен“ и привидно оплюван за да спечели народната симпатия.
  Например подобен „вирусолог“ може постоянно да казва „вируса“ това, „вируса“ онова, ВЪПРЕКИ ЧЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ, ЧЕ ВИРУС НЯМА. Никога не е изолиран „вирус“ в никоя лаборатория в света. Никой учен не е показал генома на вируса, няма НИТО ЕДНА научна публикация, доказваща че вирус де факто има.
  Но когато един такъв „вирусолог“ му се даде трибуна по всички те левизии, той бавно и постепенно внушава дори и на умните хора, че „вирус има“
  Дори може да каже че има „стаден имунитет“. Как така има стаден имунитет за нещо, което не съществува???
  Такъв „вирусолог“ може дори да си направи „тест за КУРона“ – за да покаже на всички граждани че тестовете са тестове за ‘вирус“ и че могат да се иползват за диагностика.
  Въпреки че официално се доказа, че тестовете не могат да се използват за вирус. „Трудно се търси черна котка в тъмна стая, особено ако няма котка’
  „тестовете“ са само инструменти за незаконно събиране на ДНК
  С тази своя дейност подобен „вирусолог“ може да направи много повече поражения върху аудиторията, отколкото официалната пропагандна машина.
  Защото е спечелил доверието на хората!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *