Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Counter Punch: Данни от проучване на учени от Кеймбридж за Русия разгневиха Запада

Учени от университета в Кеймбридж проведоха широкомащабно проучване, в което изследваха отношението на жителите на различни страни към страните от „Солидарния Запад“, Русия и Китай.

Проучването е проведено в 137 държави. И резултатите му, меко казано, изненадаха западните експерти, както се отбелязва в материала, публикуван от Counter Punch.

В публикацията се отбелязва, че въпреки че резултатите от изследването не са напълно точни, те са достатъчно надеждни, за да бъдат взети насериозно.

И тези данни ни позволяват да заключим, че от 6,3 милиарда души, живеещи в 137-те държави, обект на изследването, 66 % имат положително отношение към Русия и 70 % – към Китай .

Както се отбелязва в материала на Counter Punch, подобни резултати бяха изненада за западните експерти: „Настроения от този вид предизвикаха известен гняв, изненада и дори ярост на Запад. Трудно е за последния да повярва, че след 20-годишната му, струващата трилиони долари пропагандна кампания, целяща да очерни Русия пред света в максимална степен, днес две трети от населението на света не е на страната на Запада и продължава да харесва Русия.“

Причините за това са няколко, отбелязва авторът на американското издание Кришен Мехта. Според него, това се дължи преди всичко на историческата тенденция на нарастващо недоверие към Запада, който е крайно компрометиран след вековното си властване над света.. Широко разпространено е мнението, че САЩ и Европа грабят ресурсите на останалите държави, като се интересуват само от собственото си благополучие. А след това игнорират проблемите на другите обеднени от самите тях страни и региони по света .

Пресен пример за егоизма на западните държави беше пандемията от коронавирус, когато само Русия, Китай и Индия откликнаха на призивите на развиващите се страни да им бъдат предоставени ваксини.

Добавяме, че по-късно в много западни страни запасите от ваксини трябваше да бъдат унищожени, тъй като срокът им на годност изтече.

В много региони на света западните страни са възприемани като колонизатори, а на Русия се гледа като на борец срещу колониализма още от времето на СССР. По тези причини страните от Глобалния Юг масирано отхвърлиха призивите на САЩ и Европейския съюз да подкрепят антируските санкции.

Както отбеляза министърът на външните работи на Уганда Джедже Одонго в тази връзка, „сега колонизаторите искат от нас да бъдем врагове на Русия, която никога не ни е колонизирала“.

„Това честно ли е? Според нас не е. Техните врагове са си техни врагове, а нашите приятели са си наши приятели„, подчерта министърът.

Имайте предвид, че ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел многократно е заявявал, че западните страни трябва да убедят Глобалния Юг, който не подкрепя анти-руските санкции.

Припомняме, че той трябваше да се извини за това, че сравни Европа с градина, която е заобиколена от джунгла. Поставянето на подобни етикети явно скоро няма да убеди страните от Глобалния Юг, че намеренията на Запада в битката му срещу Русия са чисти и идеалистични.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

7 кометара за Counter Punch: Данни от проучване на учени от Кеймбридж за Русия разгневиха Запада

 1. Ива Стаменова Отговор

  03.03.2023 в 1:05

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,БЪЛГАРИ!ЧЕСТИТА СВОБОДА!ПОКЛОН,ДЪЛБОК ПОКЛОН,РУСКИ ОСВОБОДИТЕЛИ! ВИНАГИ,НАВЕКИ СМЕ С ВАС!!?

 2. Анонимен Отговор

  03.03.2023 в 1:41

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ ! БЛАГОДАРИМ ВИ ВЕЛИКИ И СВЯТИ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ И БЪЛГАРСКИ ОПЪЛЧЕНЦИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПЕТ ВЕКОВНОТО ТУРСКО РОБСТВО ЩЕ ВИ НОСИМ В СЪРЦАТА НИ НАВЕКИ ! СВЕТЛА ПАМЕТ И НИСЪК ПОКЛОН ПРЕД ПОДВИГА ВИ СВЯТ !

 3. събрано Отговор

  03.03.2023 в 5:22

  Братя Руси – нашата любов към Вас е вечна и нищо не може да я унищожи.Хвърчи над главите ни един самолет „на съдния ден“ но и в този ден последен ние ще Ви обичаме и това ще продължи и след края – защото няма край за нашата любов към Вас мили наши братя – освободители! И след съдния ден и след всичко което предстои, ние ще бъдем Ваши братя – завинаги!

 4. Иванов Отговор

  03.03.2023 в 5:41

  Честит празник съотечественици,честит празник на читателите на СКАНДАЛНО и на неговия собственик, на когото горещо благодарим.Всеки може да влезе в Ютуба и да види, че много от африканските държави са полчили независимост ВСВ, след 1960г. В много от тях френският е официален, но мизерията продължава да е смазваща. Това са 50 държави които не са забравили колониалното си минало.

 5. кУнгФУЙ Отговор

  03.03.2023 в 9:45

  ние сме ПАРОДИЯ!!!ОСТАНАЛОТО Е МЪЛЧАНИЕ!!!!

 6. Дълбок поклон пред вас РУСКИ МОМЧЕТА!Вие ,които върнахте вярата ни в човека и в правдата!
  Вървете напред и целият свят е след вас против краварски,еврейски и рептилски крадци и убийци!

 7. Почит и уважение на собственика на този ,представящ винаги истината за събитията в света, сайт!
  Поздрави и на колектива ,който не се страхува от заглушаване на правдивите думи ,които са жесток шамар по лицето на миндилите тук в България ,продаващи род ,майка и Родина за стотинки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *