CNN: Пишат имената на децата в Газа върху ръцете им, за да ги идентифицират, ако бъдат убити

0

Някои родители в Газа пишат имената на децата си върху ръцете и краката им, за да ги идентифицират, ако бъдат убити, съобщава Си Ен Ен. Видеозаписи показват как ръцете и краката на палестинските деца са изписани на арабски език. 

Палестинското министерство на здравеопазването в Газа в неделя съобщи, че броят на жертвите достигна 4651, а на ранените 14 245. 

Говорител на министерството д-р Ашраф Ал-Кидра каза, че през последните 24 часа са били убити 266 души, включително 117 деца. 

Властите в Газа са получили 1450 обаждания относно изчезнали хора, за които се смята, че са под развалините, 800 от които са деца. В същото време нов конвой с хуманитарна помощ започна да влиза в Ивицата Газа от Египет през граничния пункт „Рафах“. 17 камиона ще доставят различни продукти от първа необходимост в палестинската територия, където ситуацията е критична след две седмици на израелска блокада и въздушни удари. 

Вчера от Египет в Газа влязоха 20 камиона, които бяха първата хуманитарна помощ за палестинската територия от началото на конфликта на 7 октомври. Според ООН тя е крайно недостатъчна, защото възлиза на едва 4% от дневните доставки преди нападението на “Хамас”. 

По оценки на световната организация е необходимо всеки ден да пристигат по 100 камиона с хуманитарна помощ в Газа, където живеят около 2,4 милиона души, половината от които са деца.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *