Чужди търговци окупират битаците по морето

0
Чужди търговци окупират битаците по морето

Търгаши от чужбина окупират битаците по морските градове и курорти, ревнаха представителите на родния бизнес. Маскирани като туристи руснаци, македонци, турци и албанци масово заемат сергиите по пазарите и подбиват цените на нашенските търговци, без да плащат и лев за данъци и такси.

Според редовни наематели на маси от Централния пазар във Варна, в някои дни бройката на нелегалните далавераджии достигала до 300 души. Чужденците продавали всичко – от евтини тениски до злато и други скъпоценни метали, а стоките им били даже по – некачествени и от тези, които по традиция се предлагат у нас.

Чужди търговци окупират битаците по морето

Особено опасни били слънчевите очила, които чужденците масово внасяли у нас, за да ги продават. Повечето от тях били фалшификати на известни марки и криели в себе си огромни рискове за здравето, защото са изработени от нискокачествени пластмаси. Други опасни стоки били българските консерви, предлагани масово от братушките. Според нашенци, в Русия тези български стоки се продавали съвсем на безценица и тамошните играчи на дребно ги вкарвали обратно у нас, където ги продават със солидна печалба.

„Това на нищо не прилича. Абсолютен мискинлък е. Ами какво да кажем, като ония ден един беше изкарал и кисело мляко от Македония да продава” – възмущава се 60 годишната Цвета, която държи сергия за зарзават.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=RazH2UbQpGI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *