Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Чужди спортисти плащали 150 000 евро за българско гражданство

Корупция в президентството

Изключително порочни корупционни практики е имало в президентството през мандата на двойката Георги Първанов  – Ангел Марин. Това заяви Яне Янев от позицията си на началник на парламентарната комисия, която разследва действията на бившия държавен глава и неговия заместник.

Непостоянният Янев, който първо бойкотира правителството на Бойко, а после стана най-върлия му поддръжник в парламентарната дейност заяви, че едно от най-често срещаните прегрешения е било поголовното раздаване на български паспорти на чужди спортисти.

Това ставало след съответно заплащане, а тарифата вървяла от смешните 50 до умопомрачителните 150 000 евро. Най-често се натискали да стават българи футболисти, баскетболисти и волейболисти. Янев конкретизира, че в прокуратурата ще бъде подаден своевременен сигнал за тези случаи. На комисията предстояло да реши дали ще предостави пред държавните обвинители и факти за личния архив на бившия вицепрезидент.

Георги Първанов и Яне Янев

Сред най-тежките обвинения срещу кабинета на Първанов е устен сигнал, според който е помилван опасен трафикант на наркотици от Пловдив. Той трябвало да изтърпи присъда десет години лишаване от свобода, но бил освободен, след като бутнал рушвет от 15 000 евро. Към момента имало общо десет граждани, които настоявали да бъдат изслушани от комисията, защото имали да казват важни неща.

Самият Георги Първанов организира продължителна пресконференция, на която разнищи комисията на Янев и декларира, че няма никакви притеснения от работата й. По негово мнение цялата инициатива е безсмислена, защото президентската дейност не подлежи на контрол от народното събрание. Янев обаче захапа от другата страна и заяви, че законите трябва да са еднакви за всички.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=-ncJlncBmBk

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *