Чутовна далавера: 200 млн. източила от държавата „Алианц България“!

0

alian1В България се краде като за световно. България, оказва се, е много богата страна, защото непрестанно и повсеместно от държавата в частни джобове изтичат стотици милиони и пак остава за крадене хиляди пъти по толкова.
Поредното доказателство е източването на цели над 200 милиона лева, което си е осигурило застрахователното акционерно дружество „Енергия”, сключвайки застраховки с най-мощните в България предприятия – тези от енергетиката. Половината от това дружество е собственост на „Алианц България”, която пък се контролира от

Митко Желев се смее като ряпа, но скоро ще му запари!
Митко Желев се смее като ряпа, но скоро ще му запари!
Димитър Желев.
По следите на това чутовно източване е МИЕТ на Трайчо Трайков. Под шапката на неговото ведомство са държавните енергийни фирми, които са наброили за застраховки на предприятията „скромната сумичка” от близо 312 млн. лева. Предприятията са получили срещу това за различни обезщетения смешните 28 милиона. Е, на тази умопомрачителна норма на печалба сигурно ще завиди и топ милиардерът на планетата Бил Гейтс.
Никоя от останалите застрахователни компании не е могла и да си мечтае тя да застрахова мощните енергийни фирми. Просто защото конкурсите за обществените поръчки са били нагласени, а победителят винаги е бил ясен –
Енергийните дружества се оказали манна небесна за застрахователите-далаверджии!
Енергийните дружества се оказали манна небесна за застрахователите-далаверджии!
Желев и компания. Законът се е заобикалял с безброй анекси към веднъж подписания договор.
Както се вижда подобна далавера рано или късно лъсва публично с пълна сила. Участниците в схемата абсолютно съзнателно са участвали в нея – не може организаторите на конкурсите за застраховане да не са знаели къде нагазват лука. Но честността в българските държавни фирми и ведомства е обратно пропорционална на размера на комисионната. Пък и с една гола чест в България си обречен на тотална и унизителна мизерия.
Докато при източването от държавата на милиони / а заедно и с другите кранчета – вероятно на милиарди/ първо си живееш добре тук и сега, а не в някой следващ живот. Второ – в България не всички ги хващат / може би само тези, които не са наброили комисионните на правилния човек/. Трето, хванатите винаги досега са се измушвали по терлици от везните на Темида, защото и там комисионната си е царица. И четвърто, което може би е първо – и да ги хванат, и да ги осъдят, все ще остане за деца и внуци от маята, която са оставили да бухва.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *