Чуков сравни правителството с пожарна дружинка

1

През последните няколко месеца българското правителство прилича на пожарна дружинка, която търчи да потушава пожарите, избухващи в различни места в страната.

Мнението е на червения политически коментатор Боян Чуков. Той даде примери как министри тичат да разсаждат кокичета, как се струпват по няколко, ако стане проблем, как всеки взима маркуча от другия и започва да гаси в ресор, който не е негов.

По Закона за горите не взе отношение само здравния министър, в спора между еколозите и псевдоеколозите се изредиха всички да дават мнения, в скандала с „Пирогов” забъркаха и главния прокурор. Ни в клин, ни в ръкав, финансовият министър хукна по морето да провери пушат ли хората в заведенията и да им правят забележки, при стачкуващите миньори отидоха почти всички, а Добрев дава мнение за алкохола по морето.

Хаосът в управлението се отразява и в ЕС. В Брюксел не обръщат внимание на нашите идеи, но пък ни глобяват, като упорито не ги слушаме. Заседанията на министерския съвет са се превърнали в моноспектакли, или се решава кой кога да се ожени. Според Чуков причината е в многото нови назначения от рода на „калинките”, които не си тежат на мястото и не могат да се справят сами. Затова, като възникне някъде проблем, тича цялата пожарна. А те я некомпетентна, дори да се събере накуп, заключи политологът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *