Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Чудо! Самодиви сеят ужас в Еленския Балкан, хората в шок!

Ванга предрича инвазията, има случаи на трагични срещи с горските красавици

Самодиви ядат хора в Балкана

Самодиви ядат хора в Балкана

Самодиви нападнаха Еленския Балкан и ослепяват всеки срещнал ги нощем. За това разказват хора от района и допълват, че изпитват неподправен страх, когато им се наложи да замръкнат в планината. По – възрастните са категорични, че гората е пълна с митични създания и слуховете за тях ги карат да заключват портите с по три катинара.

Много от местните вярват в легендата, че самодивите ослепяват всички, дръзнали да нарушат усамотението им. Разказите се превръщат в ужас от факта, че мнозина от старите имат проблеми с очите, за което обвиняват горските красавици.

Истината е, че първите слухове за самодиви в Балкана се чуват още през седемдесетте години на миналия век, когато стар дядо започнал ненадейно да губи зрението си. За да разбере какво го е сполетяло, старецът отишъл да се поклони при Ванга в Рупите и да потърси съвет.

Самодивско хоро

Самодивско хоро

Още с влизането му при пророчицата, тя го запитала кога е срещнал самодивите. Думите й докарали силен шок на човека, но той се сетил, че наистина видял някаква тайнствена жена около стадото му в една дъждовна вечер. Незнаейки какво става, той се загледал в белите й одежди и скоро след това започнал да ослепява.

От този случай, легендата за вълшебните горски създания обикаля неспирно из селата и махалите на Еленския Балкан. Според сведения от местните има и случаи, при които хората губят зрението си в рамките на няколко дни и лекарите са безсилни, защото не могат да открият причина за нещастието.

Най – силно усещали самодивите животните. Често овчарското куче започвало да се държи странно вечер, докато хората прибират добитъка. Имало случаи при които животните буквално подивявали и виели срещу луната в продължение на часове. По – страхливите пък подвивали опашка и се криели в дупки.

Преданията разказват, че в Балкана край Елена самодивите често играели своите хора. За вакханлията избирали някоя удобна поляна и танцували от полунощ до изгрев слънце. Обикновено това се случва при пълнолуние и дългите им бели роби ги карали да приличат на привидения. Именно тогава е най – страшно да ги срещнеш, защото по време на хорото самодивите озверявали най – силно и разкъсват всеки, който ги погледне.

Виж Самодивско хоро:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *