Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Чудо! Дете възкръсна 17 години след смъртта си

Децата с увреждания у нас живеят в изолация от света

Родители научават, че детето им е живо 17 години, след като ги застига страшната вест за смъртта му. Ражда им се момиченце, но бебето е с тежки увреждания. Лекарите ги убеждават, че няма да живее повече от няколко дни. 17 години по – късно обаче, родителите разбират, че през цялото време дъщеря им е била в дом.

Когато младото семейство се сдобило с дългоочакваната си първа рожба преди 17 години, лекарите им съобщили, че детето се е родило със сериозни физически увреждания. Казали им, че няма да живее дълго и затова най – добре било да го дадат в дом, където ще могат да се грижат за него. Обещали им, че ако детето почине, ще им изпратят писмо. Родителите така и не получили вестта, че дъщеря им е умряла. Решили, че не са искали да ги тревожат, а и нямали сили да ходят да

В много от домовете условията са ужасяващи

разпитват.

Бащата и майката се развели десет години, преди да разберат, че детето им е живо. И двамата вече имали нови семейства, когато изневиделица един ден получили покана от съда да се явят на дело за попечителство над дъщеря им. Родителите изпаднали в шок от новината. Оказало се, че майката не била разказала на второто си семейство, че била омъжена преди и  имала бебе от първия си мъж. Все пак, лека – полека родителите се съвзели и започнали да посещават 17 – годишната си дъщеря, която се намирала в дом на 500 км от родното си място.

От половин година в сила е проекта „Детство за всеки“. Целта е да се издирват родителите на изоставени деца с увреждания от домовете. Много от тях са били желани от семействата си. Навремето е била честа практика са оставят по домове деца с вродени аномалии и заболявания.

Как живеят децата с увреждания у нас. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *