Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Чудо! Бившият кмет на Велико Търново Румен Рашев влиза в затвора!

Кметът Румен Рашев

Бившият кмет на старата столица Велико Търново влиза в зандана за срок от три години. Румен Рашев ще изкара времето в общежитие от отворен тип, а присъдата произнесе апелативният съд в града.

Градоначалникът беше разследван за лично облагодетелстване след злоупотреба със служебно положение. Той беше под прицела на закона съвместно с главния архитект на града Елена Абаджиева. Двамата бяха обвинени за нанасяне ни щети върху местния бюджет в размер на повече от 450 000 лева.

В конкретния случай, по който подсъдимите даваха обяснения, Рашев се възползвал от длъжността си и променил предназначението на парцел, който бил определен за обществено ползване. Той не се съобразил с предишно решение на местния сенат и подписал разрешение за строеж на осем етажна жилищна сграда с подземни гаражи и терен за тенис на корт.

И без строителството на Рашев, Велико Търново си остава интересен град

Освен това, при избора на изпълнител на конкурса била допусната само фирма „Илстрой”, която естествено спечелила тлъстата плячка. През миналата година съдът във Велико Търново осъди кмета на две години условно, като тогава Абаджиева бе призната за невинна.

Присъдата беше обжалвана, след което бе променена от условна в ефективна за кмета, а на главната архитектка лепнаха три години условно. Интересно е обаче, че двамата няма да възстановяват щетите от 455 000 лева, които остават за сметка на общината.

Запознати с действителните събития от управлението на Румен Рашев потвърдиха, че действително тогава из общината са хвърчали солидни суми пари, които отивали в джобовете на хора от местната администрация. Според анонимни информатори, главният архитект притежавал 14 недвижими имота, по-голямата част от които обаче не били записани на негово име.

Велико Търново:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

3 кометара за Чудо! Бившият кмет на Велико Търново Румен Рашев влиза в затвора!

 1. Виктор Върбанов Отговор

  03.03.2012 в 11:10

  Не е Елка , ами е Елена и не е Арабаджиева – ами е Абаджиева. И не е от отворен тип , ами е от общ (затворническото общежитие).
  И сумата която е трябвало да върне на общината я пишете 2 пъти и двата пъти – различна !
  Толкова ли е трудно да се цитира точно ?

 2. Ненчо Еремиев Отговор

  03.03.2012 в 14:10

  Вие българи ли сте или …
  Какво е това зандан, може би кауш?
  Толкова ли сте неграмотни, че не пишете на чист български език?

 3. admin: Отговор

  03.03.2012 в 14:57

  Г-н Еремиев, ваше право си е да не харесвате, чуждиците, сленга, турцизмите, диалектизмите и прочие думи от периферията на езика ни, с които боравят публицистичния и художествения изказ. Мнението на езиковедите по въпроса е, че с тези групи думи езикът става по-богат, изразителен и цветен. За сравнение – езика на Патриарха дядо Вазов е имало над 60 хил. различни думи, а днешната българска преса борави с около 1200 думи. И вие искате да направим съвременния публицистичен език още по беден от това, като изключим диалектизмите и уличния език. Може, но тогава и вие самият ще спрете да четете подобни сухи текстове! Поздрави – собственика на сайта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *