Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Чудо! 500-годишна девойка шашна света

500 годишнаВъпреки че прилича на нормално момиче, което все още може да се срещне в Тибет или Южна Америка, девойката на снимката не е от нашия свят. Тя била избрана още преди 500 години да живее с боговете, на висок връх в Перу. Необичайната гледка стреснала учени от аржентинско-перуанска експедиция преди десетина години. Учените се натъкнали на абсолютно запазено тяло на момиче, което стояло седнало край скалите на висок връх. В началото те помислили, че някой е отишъл дотам и е починал от студ, но след по-сериозен оглед открили, че момичето е убито и е принесено в жертва на боговете преди повече от пет века, пише сайтът Хотарена.

Дълго време трябвало тялото да се вземе, да се отнесе в лаборатория и да бъде изслдвано. Учените работили няколко години, докато съобщили на целия свят за откритието си. Те направили пълни изследвания на трупа и установили с изненада, че в тялото не е настъпило никакво гниене и органите изглеждали така, все едно е починала преди няколко дни. Чрез пълно изследване на косата открили и че момичето е било хранено обилно и с всичко най-добро, с което перуанците са разолагали. Погълнало е много царевица и протеини, сякаш близките му са го угоявали за срещата с боговете. Тази среща пък била до вулкана Лулаилко, където според индианските племена са живеели техните божества.500 г

Според исторически данни инките омилостивявали своите богове с жертвоприношения. Те избирали най-хубавото момиче от племето, охранвали го в продължение на година и потеглали с него към върховете. Пътят бил дълъг и стръмен и толкова тежък че някрая на пътуванто всички поддържали силите си с листа от кока, за да издържат ужасното натоварване и редкия въздух. Със себе си носели магически отвари, с които упоявали жертвата си, уж да чака да я вземат боговете, а след това й „помагали“ да отиде при тях с удар по главата, отрова или направо ги остявали да умрат от студ, докато били упоени. Тва бил обичай на инките, но и на някои диви племена.

Все още няма научно обяснение защо тялото на това момиче не се е разложило, или не е изядено от диви зверове. В момента то „живее“ в лаборатория и лекарите продължават изследванията си.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Чудо! 500-годишна девойка шашна света

  1. Кико Отговор

    20.10.2013 в 17:16

    Ужасни обичаи са имали тези. Да угоят момиче и да го убият. Отвратителна гледка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *