Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Човек на Цветанов е топ лихвар в Дупница

Бившият международен шофьор Красимир Любенов се е вживял в ролята на паша, който коли и беси леконравни граждани, проявили неблагоразумието да потърсят финансовата му подкрепа. От схемите му е пропищяла цяла Дупница, алармираха потърпевши.

Красимир Любенов

Красимир Любенов

Обичайната практика на Любенов била да шантажира с текстови съобщения, изпращани от компютърни клубове, всички, които отказват да участват в измамните му схеми. Съдържанието им почти винаги било едно и също, от рода на: „Ако не предоставите съответната парична сума, ще разгласим данни, уличаващи ви в престъпление“.

Наивниците зарибявал с безплатни реклами пускани в няколко ежедневника. Там се представял с истинското си име и телефонен номер. На 22 март 2013 г. пуснал съобщение, че събира дългове от длъжници и разбира се, веднага му се вързали няколко души.

Страхът от Красимир бил особено голям, защото се хвалел и с връзките се по върховете на властта – най-вече с Христо Ковачки, Цветан Цветанов и още няколко по-първи люде, предимно от ГЕРБ.

Негови доноси вече заливали няколко районни управления на СДВР. Полицаите се присмивали, че видели ли Любенов, веднага им светвало, че носи пасквил. Те подозирали, че писанията са дело на една дама, приближена на сърцето му и заклета гербаджийка. Тя се изявявала като местна журналистка и парадирала с познанството си с Братя Галеви. Същата имала навика да се разхожда в джоба си със шишенца, пълни със запалителна течност.

Когато някой й откажел услуга или достъп до документи, вадела бутилката бомба и плашела, че ще се взриви. Любимото й запалително вещество бил бронз за почистване на селски печки, който имал изключително ниска цена на бит пазара.

Любенов пък е стар любимец на криминалистите. Има данни, че е участвал в схема за източване на горива. По време на предварителното разследване той казал, че не е разписвал ведомостите и моментално попаднал под ударите на член 290, алинея 1 от Наказателния кодекс за лъжесвидетелстване. Тогава работел заедно с Велко Петров – друг крими познайник, който в кариерата си за кратко дори бил директор на „Химко“ – Враца.

Двамата били като скачени съдове. Когато единият имал проблем, другият веднага се задействал да помага, обвинявайки в престъпления общите им врагове.

Красимир смело пускал доноси срещу митничари, полицаи, следователи и прокурори. Красимир Оваков – координаторът на БСП-Дупница, вече имал зад гърба си цели 7 оклеветявания, без да е извършил каквото и да било. Наклепани били и главен инспектор Ванев от КП-ОДМВР – Кюстендил, инспектор Славчо Мутафчийски. Безброй жалби били писани до бизнесмени, свързани с БСП и ДПС. Те били обвинявани в раздаване на щедри рушвети на местни полицаи, които си затваряли очите за техните далавери.

Схемата на Любенов рухнала, след като Районният прокурор отказал да образува каквито и да било производства срещу набедените лица. Напротив, делата завалели, но по негов адрес.

Вече е заведено досъдебно производство с входящ номер 1445-2009 за престъпления от общ характер, а документите, които е разписвал, са дадени за многобройни графологични и съдебни експертизи.

Има сведения, че през 2007 г. Красимир Любенов е присвоил 400 литра гориво и още толкова в началото на 2008 г. В докладна записка на Славчо Мутафчийски – водещ криминален инспектор, се посочва, че над 70 пъти Любенов се е подписвал по различен начин, а част от документите били изцяло фалшифицирани.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *