Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Човек- мечка живее в Родопите!

ietiОт години из Родопите се носят легенди за огромно космато същество, кръстоска между мечка и човек. Мистериозното същество дори става част от местния фолклор като се споменава в песен. Десетки са твърдят, че са го виждали, но до 1985 няма никакви доказателства, освен хорските приказки.

През въпросната година, в редакцията на несъществуващото вече списание „Космос” инженер лесовъд представя снимки на стъпките на родопския Биг Фут. Главният редактор на изданието д-р Светослав Станчев е озадачен. На снимките се вижда огромна стъпка. И въпреки че може да се сбърка с тази на мечката, различията са повече от приликите.

Главният редактор на „Космос” решава да изпрати снимките за експертиза в Института по криминология. Заключението е, че стъпките не са нито от мечка, нито от човек. Роднитеfoot специалисти преценяват, че снимките трябва да се изпратят при колегите им в СССР за по- точна оценка. Резултати от руската експертиза така и не се появяват. А главният редактор на „Космос” не може да ги публикува без разрешение.

Близо 20 години по- късно, със Светослав Станчев се свързва ветеринарен лекар, който работи в Родопите. Възрастният мъж му разказва за срещата си с българския снежен човек. Лекарят видял странното същество отблизо при разходка из планината. Приличало на смесица от мечка, маймуна и човек.Ветеринарят започнал бавно да се отдалечава, за да не раздразни съществото. Мечи – човекът, както ги наричат в Родопите, го следял известно време, след което загубило интерес и изчезнало също така внезапно, както се и появило.

Снежен човек, Йети или Голямата стъпка, наричат по различен начин този вид хоминоид по света. Съществото представлява изостанал от еволюцията получовек- полумаймуна, което обитава недостъпни планини. САЩ, Канада, Сибир, Памир, са малка част от териториите, където се твърди, че живее снежният човек.

Разказ на човек, който е видял Йети. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Човек- мечка живее в Родопите!

  1. stenli Отговор

    07.09.2013 в 18:04

    Ами ето на Бриджит Бардо мечките.Тя помогна на мечките във Балгарияот састрадание,а на хората сега кои да помогне.Само пиратките плашат мечките,купете си и винаги ги посете,говоря за раьните със тази напас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *