Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Чистачка спечели 300 000 евро с честен труд

Чистачка намери бижута за 7 милиона евроДоблестна чистачка чака награда от 300 000 евро, след като върна изгубени от клиент бижута за 7 000 000 евро. Хигиенистката държала скъпоценностите в дома си близо 5 години, преди да разбере реалната им цена.

През 2006 година, от шикозен хотел в Холандия изчезнали дамски украшения от злато и диаманти, на обща стойност 7 милиона евро. Те били обявени за откраднати и местната полиция назначила разследване по случая. След като съкровището не било открито, застрахователи изплатили на собствениците обезщетение от 3 000 000 евро.

Всъщност, бижутата били на Доун Арнъл, съпруга на тогавашния дипломатически представител на САЩ в Холандия Роналд Арнъл. Когато скъпоценностите изчезнали, милиардерът и съпругата били гости на луксозния хотел от няколко месеца. Разсеяната богаташка обаче разбрала за липсата на дрънкулките си доста време, след като напуснали хотела и се върнали в САЩ.

Чистачка намери бижута за 7 милиона евро

Впоследствие се оказало, че накитите не са задигнати, а личната прислужничка на лейди Арнъл ги забравила в предверието на хотела. Пакетът бил намерен от чистачка, която съвестно го оставила на рецепцията. Изминали 6 месеца без никой да потърси загадъчната торбичка и тя била подарена на служителката която я донесла, в съответствие с порядките в хотела. Чистачката взела армагана си и го отнесла вкъщи, без дори и да погледне за какво точно става въпрос. След това напълно забравила за съществуването му.

Едва преди няколко седмици, честната служителка се присетила да изрови съкровището от стария скрин  и решила да провери при златар дали забравените джунджурийки имат някаква стойност. Когато разбрала истината, малко останало да влезе в болница, защото получила сърдечен пристъп. Щом се осъзнала, жената веднага предала бижутата на властите, които пък от своя страна ги върнали на Доун Арнъл. Сега тя трябва да възстанови обратно парите от обезщетението, а компанията да изплати 300 000 евро награда за честността на чистачката.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *