Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Чиновниците тайно получиха 13- та заплата

Зад гърба на Дянков пак се раздават пари

Чиновници си раздадоха 13- заплата зад гърба на Симеон Дянков. Служителите в министерствата прибягнаха до хитри номера, за да замаскират празничните си бонуси. Най- изобретателни се оказаха в министерството на Мирослав Найденов, където вземането на 13- та заплата беше представено като „техническа помощ”.

Най- нагли, както винаги, бяха в съдебната система. Още в началото на декември съдиите и прокурорите получили по още една заплата допълнително. Все пак, се постарали да не се разчува много- много за коледните бонуси, че да не стигне до ушите на Дянков. Служителите от съдебната система се оправдават, че преди няколко години получавали по четири заплати наведнъж за празниците, така че сега възнагражденията са доста скромни.

След съдиите и прокурорите, и в НАП решиха да си раздадат допълнителна заплата. Данъчните се оправдават, че по закон

Найденов раздава "техническа помощ"

им се полага да си разпределят в края на годината 20% от приходите на агенцията. Намеренията на Дянков да ги лиши от полагащото им се, принудило шефовете на НАП да изпроводят ударна група, която да се срещне с Бойко Борисов и да го убеди да им остави коледните бонуси.

След магистратите и данъчните, и в здравната каса побързаха да си разпределят остатъците от събиранията през годината.

Във ведомството на Мирослав Найденов пък измислиха как да прикрият 13- та заплата. Под формата на „техническа помощ” определени лица от министерството, по- близки до Найденов, ще облажат за празниците с допълнителни възнаграждения. От земеделското ведомство обаче отричат да са раздавани коледни бонуси.

В началото на месеца Дянков се закани, че няма да има 13- та заплата за чиновниците. Реалността обаче е доста по- различна. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *