Чиновниците ни се ползват от всички соц. облаги

1

4inovnikskandalno.net Милиарди левове отиват всяка година за издръжката на държавните чиновници. 130 000 души се гушат по канцеларийки и отдели, взимат високи заплати и се ползват от всякакви облаги, за които обикновения българин може само да мечтае.

Заплатата на административните служители е между 2500 – 2800 лв. чиста пара. Здравните и пенсионните осигуровки се поемат от държавата. Задължително се раздават и допълнителни бонуси за стимул на чиновника. Малко хора навярно знаят, че служителите от министерствата и държавните агенции вземат всяка година няколкостотин лева за облекло- пак от бюджета.

Лъскавите служебни автомобили също се поемат от 4inovnik1обикновения данъкоплатец. Всеки чиновник има право да изполва държавна кола, независимо от мястото си в административната йерархия. Парите за гориво също са за сметка на държавата. Друга екстра са служебните телефони. Сметките за разговори също се плащат от нас.

Почивката на чиновниците се осигурява от ведомството му, а парите за нея- от бюджета. Всяко министерство или агенция разполага с бази по морето и планината, където служителите му могат да си отдъхнат от тежката си работа.

Най-хубавото обаче на чиновническата работа е, че не могат просто да те уволнят, когато им скимне на шефовете. Ведомствените служители са защитени от закона. Само с тяхно съгласие могат да бъдат отстранени от длъжността си.

В антикризисните мерки на Борисов обаче, не е засегнат изобщо въпроса с орязването на служебните екстри за чиновниците. Получават достатъчно високи заплати, за да се осигуряват сами, да се обличат и да си плащат почивката поне. За държавните служители социализмът не е минало, а настояще, изглежда, че и бъдеще.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *