Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Душманите на Левски и Ботев: Други ни смениха думите!

Шефката Ана Страшимирова

Авторката на скандалния доклад от Комисията по дискриминация, чрез който опитаха да извадят от учебниците героите на България Васил Левски и Христо Ботев – Мукаддес Налбант се оправдава, че е напълно възможно други хора да са подменили думите й. Според нейната версия, тя такива работи в доклада не била писала и с изненада чула как коментират нейни думи, които никога не била казвала.

„Няма проблем с авторите и произведенията. Трябва да се запазят автентичните текстове, с напълно съхранена художествена стойност. Включих се във въпросното изследване само след покана от членовете на КЗД. Тогава не работех в Министерство на образованието” – разказва Налбант, която е и бивш заместник – министър по образованието. Тя уточнява, че идеята била просто текстовете да се поднесат така, че да не предизвикват някакво отрицателно отношение.

Христо Ботев

От Комисия по защита от дискриминация пък заявиха, че скандалното изследване върху учебниците не било изготвено от тях, а от независими експерти. Те вина нямали, защото никой не се занимавал с тази работа. Това казва председателката Ана Страшимирова. То било поръчано по проекти, финансирани с Европейски средства. Похарчени са повече от 38 000 лева, от които 18 000 за неправителствени организации и фирми, а 20 360 за разработка на учебни модули.

Самата Страшимирова и представа си нямала, защо това изследване от 2011 година, било качено на сайта на комисията чак през юли тази година. Освен това вдън земя е потънал и документът с подписите от тогавашните членове на комисията, които удостоверяват решението този доклад да бъде оповестен публично чрез сайта.

Изводът, който може да се направи от цялата работа е, че България все още е подвластна на тъмните сили, които искат да доведат до заличаването й от картата. Никой не знае какво става и за какво се бори, а виновни както обикновено няма.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=LZhdJsJ_cIk

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *