Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Честито! Депутатите приеха новия данък на Дянков!

Империалист

Дивият империализъм завладя напълно България

Сякаш черна прокоба е надвиснала над цяла България и Змей Горянин смуче живителната сила на народа. В народното събрание днес бе одобрено въвеждането на новия данък „лихва по депозитите”, който влиза в сила от 1 януари 2013 година. Налогът вече е по – познат сред населението с неофициалното си название „десятъкът Дянков”.

За въвеждането на поредното дране на кожи гласуваха осемдесет и шест депутати, двадесет и девет се обявиха против, а други двама проявиха пълно малодушие и вотираха „въздържал се”. Червените социалисти не подкрепиха налога и се озъбиха свирепо на своите опоненти от ГЕРБ, придавайки си вид на много загрижени за обикновените хора.

Бурканбанк

Финансисти поясниха, че новият данък ще отнема по 10 % от печалбите, придобити от лихвите на различните видове влогове. За капак на всичко, всеки роден и живеещ в България ще дължи тези пари на нашата социална държава, дори те да са зад граница. Казано с други думи, ако имате спестявания в Испания например и на месец печелите от лихви по 1 000 евро, то от първия ден на следващата година вие ще трябва да внасяте по 100 евро заради новия данък.

Доходът от лихвите ще се счита за спечелен към датата, на която се начислява лихвата. Той ще се удържа автоматично от търговските банки и ще се внася в хазната до края на месеца, който последва тримесечния период за начисляване.

Специалисти предвиждат, че оттук нататък е напълно възможно да спадне доверието към търговските финансови институции и гражданите да се върнат към изпитаните методики на добре познатите „бурканбанк” и „дюшекбанк”.

Виж видео за данъците:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *