Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Честен катаджия върна ресто от рушвет на магистралата край Шумен

Катаджия върна ресто от рушвет

Катаджия върна ресто от рушвет

Излязъл човечен, не искал да ощетява грешния шофьор

Любезен и по своему честен катаджия взе акъла на шофьор от Велико Търново, след като без колебание му върна ресто от взет рушвет за превишена скорост. Смаяният Николай Иванов разказва, че на следващия ден след Коледа се прибирал от Варна към дома си в старата столица и понеже много бързал да зарадва децата с подготвените подаръци, не забелязал знака за ограничение на скоростта на участък от магистралата между морската столица и Шумен.

В един момент забелязал блесналата срещу него стоп палка на полицая, но вече било късно да хитрува. Добросъвестно признал пред катаджията, че действително е направил нарушение и ще си понесе последствията. Полицаят пък сякаш между другото вметнал, че и номерата на автомобила са доста зацапани, а ако тръгне да проверява ще намери със сигурност още цял куп нередности.

Катаджия

Катаджия

Въпреки всичко служителят обяснил, че нарушението в ограничението на скоростта за движение не е толкова сериозен проблем, но въпреки това трябва да направят нещо, за да не се разглези водачът и да почне да си кара както му скефне всеки път. Заявил, че не е необходимо да си „развалят настроението” с писане на актове и други подобни, както и да се глобяват по празниците.

Виновникът Иванов разбиращо кимнал към полицая и провлачил крак към патрулката, за да представи документите. За съжаление имал в себе си една единствена банкнота от петдесет лева и му станало тъжно, че ще остане без пари за празника. Сложил петдесетачката в документите и ги подал на полицая, докато колегата му се отдалечил тактично на десетина метра и застанал с гръб към тях.

Катаджията внимателно извадил банкнотата и я сложил в джоба си, след което върнал книжата на „късметлията”. Последният тръгнал да си върви, но изненадващо ченгето го извикало да се върне и заявило, че дава много пари за подобно прегрешение.

„Много ми даваш, не струва толкова много. Аз също съм човек и няма как да те оставя да се прибираш без пари. Всичко може да се случи на пътя, някъде да ти потрябват или други колеги да те проверят” – казал полицаят и извадил три банкноти от по десет лева, които върнал на сащисания Николай. Той пък разказва, че това е първият подобен случай в професионалната му биография. Обяснява, че работи като професионален шофьор и често му се е налагало да бута рушвети на полицаи не само у нас, но и в чужбина. В подобна ситуация обаче досега не е изпадал.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Честен катаджия върна ресто от рушвет на магистралата край Шумен

  1. наско Отговор

    31.12.2012 в 23:12

    Ей, полицаите се очовечиха бе ???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *