Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Черните барети от СОБТ подготвят кървава разплата за Лудия Петко

Нека да сведем глави пред паметта на героя Емил Шарков и да си пожелаем душманинът му Петко Петков да си го получи по пълната програма

Емил Шарков полицай

Поклон пред загиналия герой!

Повече от 500 души – роднини, приятели, коледи на геройски загиналия командос Емил Шарков го изпратиха на последния му път на столичното гробище в „Бояна” вчера. Припомняме, че баретата бе застрелян от превъртелия Петко Петков при спецакция за обезвреждането на психаря, проведена в Лясковец на 14 март.

Около един час преди началото на опелото, районът на гробището бе отцепен от свирепа охрана. Тежковъоръжени охранители от частни и държавни служби прихванаха абсолютно всички подстъпи към парка, бяха поставени патрули с обучени кучета. Фоторепортери не бяха допуснати. След това започнаха да идват и опечалените.

емил шарков погребениеНа мястото първи пристигнаха колегите на Емил Шарков от СОБТ, които бяха извозени с автобус. Баретите слязоха с натежали сърца и мълчаливо тръгнаха по пътя. В памет на загиналия си приятел те бяха в пълно бойно снаряжение. След това на гробището дойдоха и други близки, а сред присъстващите бяха абсолютно всички началници на СОБТ за последните 30 години. Присъства и цялото ръководство на вътрешното министерство, като изключение направи единствено министър Йовчев, който е на командировка извън България.

Поклонението продължи над един час, а на него освен семейството на Емил Шарков, бяха още много роднини и близки. Главният секретар на полицията Светлозар Лазаров каза, че в него остава ангажимента да поеме грижата за семейството на загиналия си колега. Той категорично заяви, че Емил е бил един от най – добрите командоси и обеща да разкрие цялата истина около трагедията. Виновните за смъртта на младия човек ще бъдат наказани.

Колеги на Емил Шарков коментираха, че вината трябва да се търси в МВР служителите, които са планирали операцията по толкова „некадърен начин”. Интересен и скандален факт е, че разрешението не е подписано от главния секретар, въпреки че това е негово законово задължение.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *