Череши с мезе стряскат курортисти

0

Череши с яки бели червеи били поднесени в ресторант в Слънчев бряг за десерт на летовниците. Няколко рускини се разпискали, когато от вкусните плодчета изпълзели мазните гадини.

Това е мезе бе, безплатно, пошегувал се българин, но момичетата ожесточено започнали да плюят и да издирват за обяснение собственика на ресторанта. Той обяснил, че наличието на червеи показвало, че плодовете са екологично чисти, но рускините се инатели и не искали да разберат нищо от екологията. За утешение те били наградени с парче торта, за да спрат да пищят.

 Истината за червясалите плодове обаче е друга. Проливните дъждове унищожиха реколтата, а където остана, тя е второ или трето качество. Дори овошките да са били пръскани, пороите са отмили всичко. В момента в курортите се страхуват да поднасят на масата български плодове. Прасковите са дребни, спаружени и се скашкват още на другия ден. Кайсиите също са дребни, но за сметка на това недоузрели и кисели. Ягодите тотално бяха завлечени от порои и градушка. Затова в менюто присъстват предимно банани, портокали, киви и дори скъпите ананаси. От време на време се мяркат и вносни круши и ябълки. Салатите се правят от турски и гръцки домати, въпреки че по магазините на всички етикети пише български.

Проливните дъждове съсипаха част от пролетната реколта. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *