Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ченгетата на Цветанов пребили без причина 264 души

Цветан Цветанов

Полицаите под ръководството на Цветан Цветанов 264 пъти са млатили неправомерно граждани. Това гласи справка изготвена от МВР.

Данните са изискани във връзка с комисията, създадена в парламента, която разследва случаите на полицейски произвол.

Според статистиката за 2010 г. и миналата година общо 264 пъти ченгетата са насилвали мирни граждани без повод, като за 2011г. само един полицай е бил уволнен заради произвол.

За миналата година от 108 случая за полицейско насилие едва четири от тях са преценени като основателни заради заплаха към ченгетата. За сметка на това обаче през 2010г. ченгетата са малтретирали 156 пъти мирни граждани, като едва два случая на полицейско насилие са оправдани от началниците им в МВР.

От справката става ясно още, че 100 души са били бити общо за двете години, като 60 други са били неправомерно заплашвани или малтретирани с оръжие, сочат данните.

Фрапантните 41 случая на на насилие с оръжие през 2010 г. за щастие намаляват до „скромните “ 19 през миналата година. Други 94 случая обвиняват ченгетата в незаконно отвеждане или задържане на заподозрян, но за сметка на това за насилие едва петима полицаи са отишли на прокурор. Случаите на полицейско насилие намаляват през 2011 г.

Документът сочи още, че с „употреба на помощни средства“ са били малтретирани без повод и причина десет души. Според запознати терминът включва подръчни материали, каквито полицаите са намирали на мястото на задържането, а не са използвали оръжие или пък физическа сила.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *