Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ченге отмъкна 22 000 евро от служебната каса

Полицай открадна 22 000 евро

Само в последните месеци са разкрити няколко случая, в които български полицаи са посягали на държавно имущество. Наред с кражбата на горива от служебните бензиностанции, някои от шавливите ченгета направо бъркали в касата, където се съхраняват различни ценни предмети и щипвали пари в брой.

Такъв е случаят с домакина на полицията в Благоевград, на когото от касата изчезнали 22 000 белязани евро, които били оставени за съхранение в полицейския трезор като веществено доказателство по дело за обир. Водещият разследването дознател вече бил към края на работата си и събрал голяма част от необходимите му доказателства. Тогава той поискал парите, за да приключи преписката по случая. Домакинът ще не ще си признал, че парите ги няма.

Когато колегите му го погнали заради това, той разказал, че първоначално вземал малки суми, защото имал финансови затруднения. В един момент обаче усетил, че затъва и така или иначе някога трябва да връща парите. Тогава решил да вземе по-голяма сума и да пробва късмета си на комар. Заложил взетото и както можело да се очаква го изгубил. За провинението си виновникът изкарал няколко месеца в ареста. По някакъв начин успял да възстанови сумата и сключил служебно споразумение с прокуратурата, след което отнесъл 2 години условна присъда и забрана да изпълнява длъжността за определен период.

Полицай открадна 22 000 евро

Подобен е и случаят с друг служител на областната дирекция в Благоевград. В него дознател присвоил 10 000 лева и газов пистолет от служебната каса, която се намирала в кабинета му. Според разследващи случая, част от сумата била изхарчена за екскурзия до Италия. Дознателят обаче твърдо отрекъл вината си, защото достъп до тази каса имали и други негови колеги.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *