Чашка охладено вино и много вода вардят сърцето от жегата

2
Вода и вино спасяват от жегите

Приемането на достатъчно количество вода и чашка вино помага изключително много работата на сърдечния мускул по време на жега, издават опитни диетолози. Те са категорични, че за да се чувстваме добре и в най – големия мор, трябва да изпиваме по няколко литра студена или хладка вода всеки ден и към тях да добавим по около двеста и петдесет милилитра вино.

Водата по никакъв начин не натоварва тялото в адската жега, която ни мъчи от няколко седмици насам. Опасност може да се породи единствено, когато приемаме по – големи количества сол.

Вода и вино спасяват от жегите

В нормално време обичайно трябва да се приемат по около два литра течности на ден, допълват диетолозите. В горещо време обаче това количество трябва да се увеличи на 3 – 4 литра, с което да се компенсира загубата от изпотяването. Други храни, които помагат работата на сърцето са риба, малко количество чесън, риба и чашка охладено вино.

Според експертите, особено опасно е и дългото застояване под климатика в офис помещенията. Всяко едно излизане на горещината след дългия престой на хладно под климатика сгъстява рязко кръвта и предизвиква редица нежелание реакции в организма.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=Zbi2PDmf8tA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *