Бюлетините – прозрачни, пълна каша при предаването на протоколите

1

Бюлетините са отпечатани на тънка хартия и когато е сгъната прозира отбелязаното на нея, сигнализират бдителни граждани в социалните мрежи. Гласоподаватели дори са направили снимки, от които ясно се вижда къде е поставен знакът Х.

Истинска истерия настана в социалните мрежи, след като стотици души се оплакаха, че бюлетините са прозирали. Хартията е много тънка, поради което дори когато е сгъната, си личи за кой кандидат е гласувано, недоволстват гласоподаватели. Според изборният закон бюлетините трябва да са отпечатани на плътна и непрозрачна хартия.

Кандидат- кметът на „Синят коалиция” за София Прошко Прошков също коментира пред журналисти, че бюлетините са

Предаването на протоколите се изказа истинско изпитание

били прекалено тънки и са прозирали.

Неуредиците около вчерашните избори продължават. Освен скандалът с бюлетините, организацията около предаването на изборните протоколи в зала „Универсиада” тотално пропадна. Членовете на секционните комисии, натоварени със задачата, вече 30 часа не са спали. Стигна се и до няколко инцидента. Мъж беше откаран с линейка след съмнения за инфаркт, а друг си глътна езика и също е настанен в болница. Недоволството на секционните членове доведе до скандиране  „Мафия”.

Лидерът на РЗС Яне Янев се опита да нахлуе в зала „Универсиада” с довода, че вътре има депутати от ГЕРБ. Янев обвини управляващите, че са подправяли изборни протоколи.

Изборният ден вчера продължи на много места до 21,00 часа, а в отделни случаи и до 22,00 часа заради неуредици. Попълването на три бюлетини накуп затрудни гласоподавателите и най- вече пенсионерите. Това доведе до образуване на опашки пред голяма част от избирателните секции.

Ето ги и резулататите от спорните избори. ВИЖ ВИДЕОТО:


 

 

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *