Бум на откраднати мантинели у нас

1
Мантинела
Мантинела

Ново модно течение се развихря сред българските крадци, алармират от полицията. Родните джебчии масово крадели мантинели.  Най – предпочитани за специализиралите се крадци, разбира се са по – лесно достъпните пътни съоръжения на малки тесни или селски пътища, където вечер почти няма трафик. Разследващите уточниха, че бандитите посягали главно на по – старите и леко ръждясали мантинели, тъй като те се изтръгвали значително по – лесно.  От полицията освен това се вайкат, че  дори трудно се разбира за откраднатото пътно съоръжение, а какво оставало да бъде разкрит крадеца. Този факт обяснява последните предпочитания на оправните джебчии у нас към мантинелите. Веднага след като находчивия крадец отмъкнел дадена мантинела,  бързал да я продаде за скрап и да припечели заслужено.

 

Откраднатите метални съоръжения бързо биват продадени за скрап
Откраднатите метални съоръжения бързо биват продадени за скрап

Всъщност куките можели да хванат даден крадец на пътни съоръжения само в случай, че от пунктовете за скрап не харесат стоката и решат да алармират за нарушението в родната полиция. Ченгетата вече били помолили за съдействие всички търговци на метал,  за да могат да разбият най –  новата успешна престъпна схема у нас, но до момента не отчитали особен резултат. Друг предпочитан материал от крадците на метал били  чугунените шахти, където положението било подобно, ако не и по – лошо.

 Само за тази година са откраднати около 1400 капаци на чугунени шахти и това е само резултатът от действията на крадците за региона на София. Положението с кражбите на метални съоръжения дали на мантинели, или капаци на шахти от ден на ден ставало все  по – трагично, а  и още по – зле ще става, опасяват се органите на реда, ако хората от пунктовете за скрап не се решат най – накрая и не започнат да издават наглите крадци.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *