Бум на измамите в заведенията по морето

3

moreВъпреки че летният туристически сезон едва започна, вече са налице множество оплаквания от обслужването в ресторантите. Хит сред заведенията  по морето  този сезон са врътките с грамажа на месото, като посочената цена отговаря за 100 грама тегло в сурово състояние.

При топлинната обработка месото губи известна част от теглото си. Летовниците, които са попаднали в клопката, остават шокирани, когато получат сметката. Няма как да се провери колко е истинския грамаж на месото, нито преди да бъде сготвен, нито след това.more1 Номерът най- много се прилага за скъпите видове риби, както и за пържолите.

Злоупотреби масово се правят и при салатите, които съдържат сирене или други млечни продукти. Кръчмарите отбелязват, че използват само по- скъпите продукти по новия стандарт. Това, разбира се, е трудно доказуемо и няма никаква гаранция, че наистина го правят. При описанието на съдържанието на салатата, често по- скъпите съставки се сбиват в края, а евтините са изписват в началото. Друг често практикуван номер от рестораньорите е да дават цена, например от 1,50 за салата, без да упоменават в менюто, че се отнася за 100 грама.

Клиентите трябва внимателно да си преглеждат сметката, когато са поръчвали повече ястия и питиета , тъй като в много заведения има практика да се надписват допълнителни екстри, които не са поръчвани. Сервитьорите са доста хитри и подбират големи компании, в които се пие повечко, за да ги „ударят” в крайната сума.

Още лоши привички на ресторантьорите по морето. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *