Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бум на имотните измами

Имотните измамници отново върлуват с пълна сила

Нов същински бум на измамени с покупка на недвижим имот, регистрират агенциите. Все по  – често се случва даден имот да се препродаде няколко пъти на наивни купувачи, алармират брокери. Специалистите в бранша констатират, че вероятно завръщането към порочната практика с имотни измами, която бе на почит преди няколко години се дължи на кризата, която удари жестоко строителния бизнес. Фактът, че строителството в момента  е в застой, принуди предприемачите да се възползват от всички възможни шашми, за да оцелеят на пазара.

Преди да купите имот, най-добре проверете състоянието му в Агенцията по вписванията

В повечето случаи съответния строител лъже, че съвсем скоро ще се сдобие с Акт 16 на дадения имот,  за да ви измами да купите съответния обект. Съвсем естествено след като ви вземе парите,  измамника започва да ви мотае месеци наред,  докато в един момент изчезне в небитието. Не са редки и случаите, в които  мерзавците продават неколкократно една и съща сграда на различни клиенти. Дори когато измамниците бъдат спипани в крачка и схемата се разкрие, възмездието се точи с години,  тъй като в играта  участват продажни нотариуси, които се облажват солидно на гърба на измамените наивни купувачи.

Най – новата шашма на пазара, която тепърва набира скорост е   с предприемчив „брокер“,  който уж представлява известна компания и  ви  „урежда“  с желания имот от името на голямата агенция, а после    духва с парите ви. За да не се превърнете в поредната жертва на имотната мафия, най – добре е, ако решите да купувате имот да не се предоверявате на брокер, а сам да проверите надеждността и изправността на желания от вас обект в  Агенцията по вписванията, съветват специалистите.

Имотните измамници стават все по-изобретателни!  ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *