Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Брюксел пак ни набива канчето заради съдебната система. Справедливо!- с видео

temi1Брюксел пак ще ни бие по канчето заради съдебната система. Това показва черновата на доклада, която скоро ще стане официален документ. На родните магистрати сега пак ще им кипне келя, пак ще започнат да обясняват, как са набедени за черните овци на Евросъюза и как мине не мине време европейските чиновници ги удрят през лицето съвсем безпринципно – само и само, за да служат за пример и поука на останалите държави.
Само че вътре в доклада има много конкретни неща. За това как висши и ръководни съдии и прокурори, не редниците, са се уреждали с постове чрез световно неизвестния доскоро кадровик на съдебната система Красимир Георгиев, temi2станал известен като Красьо Черния. Как делата се точат с години без да се разрешават, колко смешни присъди се издават при сключване на споразумения. И как така наречените знакови дела за едри риби и мафиоти и източвали пари от европейските фондове са десетки, а само за 9 от тях има произнесени присъди.
За корумпираните съдии да не говорим. От сигурен източник знаем, че при съдебен спор между корпорации за милиони например, магистратите си искат рушвет от половин милион евро нагоре. И като не го получат – папката със съответното дело хваща паяжини с години в архива. Но това са дертовете на силните играчи, търсещи наивно справедливост от българската Темида.
temi3Малкият човек в България се кръсти да не му се налага да търси съда за разрешаването на някакъв свой проблем, защото си знае – без достатъчно пари – спукана му е работата. Малкият човек на България няма да излезе на улицата да протестира срещу всичко това, но нашенецът си е политикан по призвание и следи изкъсо нещата. Затова и се радва на докладите на Брюксел. Те са направени така, все едно, че обикновен българин е диктувал на европейски чиновник
Много хора не усетиха с нищо да се помръдне към добро живата им след влизането на България в ЕС. Но се радват, че макар и най-бедни сме там, защото нашите управници показаха че или не могат, или не искат да направят България подредена държава. Може би обаче чрез тези унизителни за страната доклади нещо все пак ще се промени.
Виж колко голямо е общественото доверие в съдебната ни система! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *