Брендо бяга в ЮАР?

1

Таен подземен тунел отвежда боса далеч от погледите на столичните ченгета

Евелин Банев -Брендо, когото Апелативният съд прати под домашен арест, вече бил далече от България, гласи най-горещата клюка в подземния свят. Вместо него в дома на бул. „Пушкин“ в столицата имало негов двойник, твърди все по-упорит слух в ъндърграунда.

Евелин Банев -Брендо

Буквално ден, след като напуснал килията, Брендо заминал с фалшив паспорт зад граница. Той много добре знаел, че рано или късно щял да се окаже зад решетките в Милано и единственият начин да се отърве от затвора бил да избяга. Още докато бил в затвора, били подготвени перфектни фалшиви документи, с които Брендо да напусне България. Кокаиновият крал знаел, че ако не го направи възможностите са две – или да лежи 20 години в италиански затвор, или да бъде убит. Втората вероятност бе отчетена даже и от италианските магистрати, затова делото срещу него се гледаше в аула-бункер на затвора „Сан Виторе“.

Ченгета са категорични, че Брендо не случайно поискал съкратена процедура на делото си в Милано, за да може час по-скоро да бъде върнат в България, където е съден за пране на пари. Той бил наясно, че няма сила, която да го изкара от италианския пандиз, но у нас имало вероятност да се появи възможност за бягството му.

Двойникът му, който поразително приличал на него, не само седял под домашен арест, но и щял да изтърпи присъдата му в Италия, за което получил половин милион евро, гласи още слухът, на който се чудим да вярваме или не. Вероятността заместникът да стане мишена била малка, защото вече в подземния свят се знаело, че това не бил кралят на кокаина, а подставено лице.

Брендо успял да духне, въпреки че цивилни ченгета денонощно дебнат около къщата му в Бояна. Предполага се, че той се е измъкнал по подземен тунел, който водел на 300 метра от дома му в невзрачна къщурка, купена от негов авер. Окончателното решение да се потопи, Брендо взел след настоятелното искане на Румъния да бъде предаден на тамошните власти. Там го чакало разследване и присъда за убийство, която може да е доживотна.

След среща с Банев умрял румънският митничар Спиридон Джордже. Запознати твърдят, че двамата въртели бизнес с големи пратки кокаин, които Джордже успявал да прекара по Дунав в европейски страни. Румънецът е бил намерен мъртъв в черноморския залив Дълбока. До него е имало кутия от натурален сок със сламка. Той е издъхнал в адски мъки, след като е погълнал миша отрова.

Според източници от северната ни съседка Джордже бил подставено лице заедно с румънски полицай. Двамата били внедрени в организацията, работеща под контрола на Брендовите хора. Банев обаче засякъл измамата и вероятно това коствало живота на румънеца. Северната ни съседка разследва Брендо за създаване на организирана престъпна група за трафик на наркотици. Според данните бандитът от Ивайловград е замесен в контрабанда на пратка от 50 кг кокаин на стойност 6 милиона евро, която е била заловена в Румъния през април 2012 г.

Колумбийци, румънци, българи и италианци са били част от престъпната мрежа, която е внесла от Южна Америка стотици килограми кокаин чрез яхти, товарни кораби и катери.

Бягството на Банев обаче не означава, че той ще забрави хората, станали причина за ареста му и милионите, които е загубил. Когато дойде на себе си, Брендо задължително ще тръгне да мъсти, твърдят хора, които го познават отлично. Той нямало да се спре пред нищо, за види мъртви хората, които са го предали. В подземния свят се спрягат няколко имена на хора, които може да са причастни към ареста на Банев. Запознати са категорични, че Банев знаел, че хора от бившата власт били причастни към отвличането на дъщеря му Лара, като по този начин го притискали да не разкрие връзките си с тях и общия им „бизнес“ пред италианците. Той се зарекъл, че ще отмъсти първо на тях.

Смята се, че Банев е заминал за ЮАР въпреки предположенията, че може да е в Дубай при Таки. Третото спрягано място за скривалище на кокаиновия бос било Русия, твърдят запознати. Изчезването на Брендо било изправило на нокти доста хора, защото бил изключително опасен с информацията, която знаел за хора от властта и подземния свят. Банев нямало да се поколебае да я направи публично достояние, ако бъде притиснат така, че да не може да мърда, твърдят запознати.

В ъндърграунда се говори, че след бягството му много от враговете му са удвоили охраната си и не излизат от домовете си. Негови авери в България обмисляли отмъщения, след които повече никой нямало да посмее да се изправи срещу кокаиновия крал.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *