Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Браво! Смела българка устрои капан на телефонни измамници

Венета Темелкова от Гоце Делчев

Това е една страхотна история за необичайно съобразителна и неустрашима жена, която не изгуби присъствие на духа, докато беше шантажирана от група измамници. Смелата служителка на Спортния тотализатор Венета Темелкова от град Гоце Делчев съумя да скрои хитър капан на бандитите, който доведе до залавянето на част от тях.

Преди няколко дни леля Вени получила телефонно обаждане, в което покъртително – емоционален женски глас съобщил, че е станала жестока катастрофа със сина й. Веднага след това в разговора се включил мъж със строг глас който заявил, че няма никаква грешка и търси именно Венета Темелкова. Представил се като майор Иванов.

„Аз съм майор Иванов, а тук до мен е главният прокурор. Вашият син е претърпял катастрофа на връщане от летището. Трябва да ни дадете двадесет и пет хиляди лева ” – наредил непознатият.

Съвсем естествено, леля Вени се сепнала в първия момент, но бързо се окопитила и  усетила, че е жертва на телефонна измама. На секундата решила да действа и казала на бандитите, че разполага със сумата. Те недоверчиво я попитали откъде има в наличност толкова пари и тя ги преметнала, че ще вземе от оборота на тотото, пък после ще му мисли.

Кажете ми къде ще се чакаме?

Майорът дал строги напътствия, като обяснил на жената как трябва да бъде облечена и къде да отиде. Изрично забранил да разговаря с когото и да било, на улицата или по телефона. Сърцатата дама обаче мигновено скроила шапката на мръсника и намерила начин да информира полицията. Тя разказва, че два от телефоните си оставила отворени, за да заблуди мошениците, но информирала служителите с трети апарат, за който знаела само тя.

Полиция

Пенев е стар познайник на варненската полиция

Полицаите изпратили двама души, а Венета се затичала към площада, за да не закъснее за срещата. Докато бързала, непознат мъж пресякъл пътя й ненадейно и заявил, че е изпратен от майор Иванов и от прокурора, за да прибере парите.

„Реших да застана до една стена, за да го притисна и да не ми избяга. Знаех, че полицаите ще дойдат отгоре и леко се извъртях на другата страна, за да му пресека пътя, ако реши да офейка. Държах чантата в ръце и пред мен се появи едно младо момче”

Поиска да му дам парите

Леля Вени обаче контрирала вагабонтина, като заявила, че иска да се види лично с офицера, а целта й била да спечели време, докато пристигнат ченгетата.

„На секудата му замръзна усмивката, уплаши се и аз си казах – сега трябва да го натисна, но в тази секунда дойдоха цивилни полицаи и мачът приключи. Уж измами въртят, ама и те са хора като нас. Този се страхуваше повече и от мен” – злорадства Венета Темелкова.

И така, с помощта на смелата госпожа, част от измамниците са заловени и правят пълни самопризнания. Мулето – куреиер изпял и майчиното си мляко в полицията, но майорът все още не е заловен. Работата продължава, а ние още веднъж казваме „Браво!” на леля Вени от Гоце Делчев.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=P8bKHuFMERU

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *