Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Братя Галеви ще лежат 5 години… в лукс хотел край Дупница

Галеви фиктивно в затвора

Братя Галеви ще излежават присъдите си в затворническо общежитие от открит тип в село Самораново. Мястото е доста удобно за „бизнесмените“, тъй като се намира съвсем близо до феодалните им владения – Дупница и село Расилово. На трета инстанция присъдите на Пламен Галев и Ангел Христов бяха намаление, съответно с две и една година.

Най – доверените хора на Галеви  – Стъклето и Тоци, бяха осъдени на четири години лишаване от свобода. Другите двама подсъдими – Красимир Оков и Георги Блатски бяха оневинени. Присъдата на Пламен Галев беше намалена от седем  на  пет години затвор, а на Ангел Христов – от пет на четири.

Братя Галеви бяха признати за виновни по обвиненията за организиране и ръководене на банда да рекет и изнудване. Като

Ето какво се случва със свидетелите срещу братя Галеви

смекчаващи вината обстоятелства съдът посочи, че групата не била въоръжена и нямала користни цели. Също така Пламен Галев и Ангел Христов отделяли средства за благотворителност и нямат предишни провинения или присъди.

Изглежда, че „осъждането“ на Галеви е фиктивно, колкото да се замажат очите на Брюксел и да има положителни отзиви в предстоящия доклад на Европейската комисия. Делото срещу дупнишките „бизнесмени“ беше зорко следено от европейските институции, а оневиняването им  на първа инстанция бяха остро критикувани. По традиция, във всеки доклад на Европейската комисия се набляга върху липсата на осъдителни присъди срещу организираната престъпност и бавното правораздаване.

Известно е, че затворническите общежития от открит тип, се използват от ВИП – затворниците като хотел, в който само задължително трябва да нощуват. През деня „осъдените“ с финансови възможности най – спокойно си излизат, за да си въртят бизнеса навън. Има достатъчно примери за порочната практика в затворническите общежития – Митьо Очите, както и бургаският далаверджия Ивайло Дражев. Бившият футболен бос беше издебнат от местни журналисти как рано сутрин се качва на автомобил, който го чака пред затвора, и прекарва целия ден из офисите си в Бургас. Прибира се за вечерната проверка и нощува в общежитието. В същото време, работата, която върши навън, му се брои за положен труд в затвора и съответно води до намаляване на присъдата.

Вкарването на братя Галеви „на топло“ никак не успокоява ключовите свидетелите, които дадоха показания срещу тях в съда. Ясно е, че тормозът за тях ще продължи, а фактът, че гангстерите ще се намират съвсем близо до Дупница, е повече от показателен как Галев и Христов ще прекарат следващите няколко години – в постоянно движение между града и общежитието.

Европа реагира остро и при кандидатирането на Галеви за депутати през 2009 г. ВИЖ ВИДЕОТО:
 

 

 

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

4 кометара за Братя Галеви ще лежат 5 години… в лукс хотел край Дупница

  1. Брат Отговор

    04.05.2012 в 14:10

    Докато не се вкарат всички подобни мутри в затвора или в гроба, тази държава няма да се оправи…

  2. ядосан Отговор

    06.05.2012 в 14:03

    е това съд ли е???Тия трябва да гният в затвора и да им се вземат колите и къщите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *