Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Братя Галеви платили 5 милиона рушвет, за да останат на свобода

Братя Галеви

Братя Галеви изпаднали в недоумение, когато ден преди официалното прочитане на присъдата разбрали от свои източници във Върховния касационен съд, че ще трябва да изтърпяват ефективно наказание. Изненадата дошла като гръм от ясно небе, защото според слуховете в Дупница, Пламен Галев и Ангел Христов вложили почти пет милиона лева, за да бъдат напълно оправдани по обвиненията в рекет и ръководене на организирана банда.

Двамата обаче на секундата задействали резервния план и веднага след като научили новината в четвъртък, прехвърлили минимум десет милиона евро през офшорна фирма, регистрирана на Сейшелите, твърдят отлично осведомени източници, пожелали анонимност.

Според хора от МВР, крупната сума е преведена през сметки на фирма, регистрирана през 2005 година на Сейшелските острови, която три години по – късно е закупена от Ангел Христов и Пламен Галев. Официално те се водели управители на българския клон на фирмата, но всъщност притежавали пълния контрол върху нея.

Братя Галеви в Туитър

Братя Галеви изхвърлили джиесемите си в четрътък вечерта и оттагава никой не знае къде се намират. Осведомени източници предполагат, че са напуснали България през Кулата и са навлезли навътре в Гърция. Допустима е версията, че след това са отпътували за Южноафриканската република, но това не е потвърдено. Сигурно е само, че Пламен и Ангел не са при Таки в Дубай, защото босът на кокаина се предаде доброволно на Интерпол преди два дни.

Странен е и факта, че профилът на Пламен в „Туитър” беше изтрит, след като преди два дни отправи чрез социалната мрежа специален „поздрав” към вътрешния министър. Тогава Галев написа на Цветанов да си гледа работата, защото нямали намерение да се предадат доброволно. В момента ако юзерът с име @mvrbg бъде потърсен в микроблога се показва съобщение, че такъв не съществува. Мнозина обаче допускат, че профилът е направен от някой шегобиец, който просто иска да внесе допълнителен смут в редиците на полицията.

След изчезването на скандалните бизнесмени, органите на властта провели енергични разпити на всички хора от тяхното обкръжение. Жените на Ангел Христов и Пламен Галев били в домовете си, но и двете заявили категорично, че си нямат дори и най – малка представа какво е местонахождението на техните съпрузи. Ченгетата приеитали и другите трима осъдени от бандата – Апостол Чакалов, Владимир Ангелов и Георги Блатски, които за разлика от шефовете си, се явили в Бобов дол, за да изтърпят наказанията си. И тримата обаче казали, че са се изпокарали с Галеви преди повече от два месеца и след този случай дори спрели да си говорят.

Запознати с намеренията на шефовете споделят, че на 99 % „братята” са офейкали в ЮАР. Това не било случайно, защото в тази държава можели да си осигурят перфектен живот, а най – важното е, че оттам не могат да бъдат екстрадирани по искане на нашите власти.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=aK2Z0vvGMI4

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *