Братя Галеви изпрали парите си през Британски остров

0
Ангел Христов и Пламен Галев
Братя Галеви обмислили хубаво бягството си

Разследването на Ангел Христов и Пламен Галев продължава, въпреки тяхното дезертиране от България. Полицаите са се натъкнали на интересна информация, според която парите на бившите барети са изпрани през Британски остров.

Властите са иззели от Христинка Ангелова лаптоп. Тя е счетоводител на дупнишките бизнесмени, като дори е изтрила информацията за тях, но разследващите са успели да възстановят част от данните, които свързват братя Галеви с остров Гърнси. Островът се намира в Ламанша и е под прякото разпореждане на английската кралица. Властите от Гърнси бавят всякаква информация, което прави острова апетитна хапка за пране на пари, а и много българи вече са се възползвали.

Парите на „братята“ са изпрани  чрез 60 годишния инвалид от Дупница – Методи Ковачев. Всеки месец той е внасял малки суми пари в сметките им, под предлог че доставя коли втора употреба. Българските полицаи все още не знаят как точно Методи е замесен в схемата на Галеви, но парите са превеждани на фирми, които всъщност не съществуват и са били минимални, за да не бъде подозрително. По непотвърдена информация, за 8 г. Ангел и Пламен са изпрали над 35 млн. лв, чрез подобни схеми.

Според разследващите органи, братя Галеви са замислили старателно всичко, още 5-6 месеца преди да изчезнат мистериозно. Те са проучвали къда са недосегаеми, купували са имоти, прехвърляли са пари и са си уредили живота. Според папарашка снимка, дупнишките страшилища са в ЮАР, където се пекат по плажовете и не могат да бъдат екстрадирани в България. Техните протежета все още всяват страх в цяла Дупница, като това може би означава, че някой ден ексбаретите ще се завърнат в родината си.

Братя Галеви избягаха от България, за да избегнат затвора. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *