Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Братът на проф. Чирков се реди с клошари и просяци за топла чорба

Братът на проф. Чирков, Дилян се реди на опашка за социална кухня

Братът на проф. Чирков, Дилян се реди на опашка за социална кухня

В началото на септември папараци изловиха 75-годишният брат на знаменития кардиохирург проф. Александър Чирков да се реди на опашка за храна от социална кухня в Лом. Братът на професора, Дилян Чирков бе щракнат докато чакаше за филия хляб и яхния заедно с клошари и други гладни пенсионери.
Макар че д-р Чирков е един от най-успелите и заможни лекари у нас, две години по-големия му брат Дилян броял стотинките си и живеел на ръба на мизерията. Двамата не си говорели от 20 години, не се чували дори на празници, а причината за враждата между кръвните роднини била повече от банална – спор за имоти.
Преди 20 години кардиохирургът спасил хиляди животи д-р Александър Чирков, се счепкал с брат си за двуетажна къща на пъпа на родния им гр. Лом, в която в момента Дилян живеел. Дилян смятал, че е логично богатият му брат, който от години не е стъпвал в Лом и отдавна е устроил живота си в Германия, да му предостъпи своя дял от наследството. Професорът обаче не виждал причина да се откаже от него, тъй като имал деца и внуци.
„Не поддържам връзка с браат ми, не искам да го чувам и не желая нищо от него. Всъщност аз вече не го имам за брат. Казват, че кръвта вода не ставала, но нашата е станала и водата отдавна е замръзнала – лед е“, сподели неотдавна пред столично издание Дилян Чирков.
От двата си брака проф. Чирков има общо 4 деца. Първата му съпруга Веселина е студентската му любов. Тя е анестезиолог в

Знаменитият хирург явно нехае за мизерното съществуване на брат си Дилян

Знаменитият хирург явно нехае за мизерното съществуване на брат си Дилян

Кьолн. Отива в Германия през 68-ма г., но се развеждат. Двете им дъщери също са лекари. Татяна е невролог, а Джем е зъболекар в Кобленц. Двете са го дарили с 4 внуци.
От 40 г. д-р Чирков дели един покрив с германката Мариана, която е учителка.
За разлика от преуспелия у нас и в чужбина д-р Чирков, брат му Дилян имал съвсем различна съдба. Той едва свъързвал двата края с мизерната си пенсия и се настроил срещу родния си брат, който отдавна бил милионер. От няколко месеца Дилян бил редовен клиент на кухнята, хранеща просяци и социално слаби, оцеляващи на ръба на жизнения стандарт. Макар че цепел стотинката на две, той се стараел да изглежда прилично – винаги облечен с панталон и риза, макар и избелели от носене.
В малкото градче всички познавали някогашния общински съветник Дилян Чирков и това правело срама му още по-голям. Той с неудобство се нареждал за обяд заедно с други гладни пенсионери и клошари.
При последното си завръщане у нас проф. Чирков разкри, че родът му бил богат, а семейството му внасяло в страната трактори и вършачки. Имали и магазини, както и фабрика за преработване на риба. След 9-ти септември на къщата им лепнали табела „Врагове на народа“ и им конфискували всичко.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *