Борисов:“Да създадеш едно работно място е голям успех“

1

Едно работно място да създадеш днес е голям успех. Това е едно семейство, един човек, който се ще се чувства добре, обяснил премиерът на министрите си на първото след ваканцията заседание. Той поставил създаването на работи места като приоритет на правителството, което в последните три години неприоритетно ги закриваше и фалираше малкия и среден бизнес.

 Ето на, в цял свят е така, не можеш да му обясниш на човека, че е криза и затова той е безработен“ – казал дълбокомислено премиерът и повторил, че е голям успех едното работно място. След което подгонил министрите да мислят къде да назначават хората на работа.

 Как едно работно място ще спаси цяло семейство, премиерът не обяснил. При минимална работна заплата 290 лева семейството ще е по-добре, ако живее на социални помощи. От синдикатите напомниха, че безработните в България са вече 600 000  или близо една четвърт от работоспособното население. През трите изминали години от управлението на ГЕРБ бяха закрити много предприятия, бяха направени много съкращения и за всичко това той обвиняваше тройната коалиция. Хората с малки бакалнички обаче фалираха заради МОЛ-овете, зеленчуковите сергии бяха махнати, защото загрозявали градовете, малките цехове за родно производство потънаха заради по-евтиния внос от Турция и Китай, заради същия внос от Турция замина и селското стопанство и животновъдството. А строителите на метрото и магистралите все още си чакат парите. Някои от фирмите-подизпълнители също обявиха фалит, защото не издържаха да работят без пари. Сега, ако се открият подобни работни места, не е ясно кой ще се хване, след като не си е получил заплатата от предишните. Най-вероятно ще се увеличи временната заетост в чистотата и поддръжката, защото все пак идват избори и хората трябва да си мислят, че работят.

ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/h–ahmgZy_4

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *