Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Борисов препоръча на престъпниците да стоят в ареста, за да не ги гърмят

Златко раненТези хора, като Златомир Иванов, трябва да стоят в ареста, за да не им се случи нещо. Много по-здравословно ще е за тях, коментира премиерът Борисов нападението срещу Златко Баретата.

Ако са арестувани, те влизат в съда по съвсем друг маршрут, охраняват се, имат конвой и е трудно да бъде стреляно по тях. Той допълни, че се надявал някога да има напредък в тази част от законодателството и да се спре с подобни покушения.

Премиерът използва случая пак да коментира закона, а не случилото се. Той обясни, че били разпитани много хора и са чути много версии. И все пак не стана ясно нито каква е била целта на покушението, нито как се е случило.

Баретата е чест посетител на Съдебната палата, но винаги минавал от друг вход. Златко кръвЗа пръв път днес е минал през централния, защото бързал, а делото било насрочено за 9,30. Ако той наистина никога не минава оттам, остава пълна загадка защо снайперистът го е чакал точно пред централния вход. Таванското помещение, от което е стреляно, се намира точно отсреща и оттам никой не би могъл да улучи жертвата, ако тя мине по обичайния си маршрут. Освен това много по-лесно е той да бъде уцелен на излизане, отколкото на влизане, когато бърза.

Според спецове в тази област покушението може да стане най-чисто, докато наркобаронът е в колата си, или като слиза от нея, но на друго място. Не пред Съдебната палата. Самият факт, че е избрана точно Съдебната палата навежда на мисълта, че акцията е по-скоро показна, отколкото е целяла наистина убийството му. В подкрепа на това твърдение е и фактът, че по това време на деня пред палатата минават най-много хора и престъплението ще придобие допълнителен медиен шум заради възможните невинни жертви, които са бързали за работа и по работа. Което го прави още по-опасно и още по-показно. Има и известна аналогия с атентата срещу Доган. На едното място пистолетът е играчка и засича. На другото е сериозно оръжие – снайпер, но пък не цели където трябва.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *