Борисов, като не искаш Доган, защо ползваш медиите му?! – с видео

1
Бойко Борисов
Бойко Борисов

„Не искам подкрепа от ДПС за изборите!“ Това заяви гордо Бойко Борисов тези дни. Пропусна обаче да добави, че вече втора година получава най-голямата си подкрепа именно от медиите на Доган, в които има забранителен списък на хора от властта, срещу които не може да се пише. Всъщност тази подкрепа е много по-голяма и по-важна от политическата.
Ако Доган открито подкрепи ГЕРБ, хората ще се отдръпнат от Борисов. Сега никой не знае, а и на никого не му пука, че по-голямата част от медиите са свързани с обрач от фирми, близки до ДПС, а у масовия читател, зрител и слушател на новини остава впечатлението, че най-различни издания и медии говорят все хубави неща за властта. Представяте ли си какво щеше да остане от правителството ако ДПС беше истинска опозиция и атакуваше всеки ден управляващите през своите медии. Тогава със сигурност щеше да се стигне до предсрочни избори, за каквито нези дни се обяви и самият Доган. Само че в стила на българската политика, която е театър, той произнесе реплики, които нямат нищо общо с истинските му намерения. ДПС не иска предсрочни вестниците на доганизбори, но го казва, за да изглежда че е опозиция. Борисов иска подкрепата на ДПС, но такава каквато е и сега – скрита, и затова обявява публично, че не се нуждае от нея.
Впрочем за по-голямата част от българските политици ДПС е любимото необходимо зло на сцената и най-желаният партньор зад кулисите. Дори тайната надежда за успех на сините днес са гласовете на Ахмед Доган. Неслучайно той е може би най-откровено корумпираният и в същото време – най-недосегаемият политик. Всички печелят гласове, когато преди изборите говорят срещу него, но никой не го закача, щом дойде на власт. Бойко Борисов е поредното потвърждение на това наблюдение. Той подмени вота на голяма част от избирателите си, които гласуваха за него с надеждата най-после да се потърси съдебна отговорност за далаверите на лидера на ДПС. Борисов обаче не само, че не го закачи, но му даде и огромна медийна власт.
Въпросът за подкрупата на ДПС има и още едно измерение, което би предизвикало скандал във всяка нормална страна. Фактът, че те не издигнаха свой кандидат-президент и все още отказват да застанат зад друга кандидатура говори за търговията и пазарлъците, които текат зад сцената.

Ахмед Доган
Ахмед Доган

С всеки изминал ден Доган си качва цената, а предвид оспорваната борба, която се очертава, тази цена ще се вдига до последния момент. Това е очевидно, но не скандализира никого. Каквото и да ни разправя за борбата срещу купуване на гласове, създаването на спецзвена и граждански мониторинг, най-голямата сделка за гласовете на избирателите вече е на тезгяха, а в момента текат наддаванията. Това става пред очите на всички, но никой не ще да си мръдне пръста, за да може най-после нещо да се промени.
Общото безсилие срещу Доган и неговото най-отвратително престъпление срещу демокрацията, а именно търговията с народния вот, е изобличение на цялата ни държава. Това е едно от най-ярките доказателства за корупция, срещу която никой не си мърда пръста. Какъв Шенген, какви критерии?!? Доган си е тук и си е все същият, а Бойко Борисов нека да не прекалява с театъра!

Бойко и Сокола – вечна дружба! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Всичките сте боклуци, плюя на вас! Проклети да сте за разсипването на България! Мръсни дупелайнати!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *