Болница сее смърт, вместо да дарява живот

3

lekar2Пазарджишкото АГ се сдоби с мрачният прякор „болницата на смъртта”. В рамките на пет дни в родилното са починали четири деца. За един от смъртните случаи вече е доказано, че е причинен от фрапиращи грешки в работата на лекарите.

 В нощта на 14 срещу 15 юни три новородени в пазарджишката болница умират. При първият случай, детето се ражда с тежки дихателни проблеми, което му коства живота, а при вторият – плодът е мъртвороден. Третата трагедия в родилното обаче се дължи на грешки в работата на екипа.

Раждането продължава шест часа. При изваждането на бебето обаче, то се задушава.bebe Причината е, че лекарят не бил поставил майката в подходяща поза. Родилката разказа пред медиите, че докторът дърпал толкова силно ръчичката на детето, че я строшил. Майката го помолила да й направи секцио, но той й се скарал да не се меси в работата му. Според родилката, лекарят бил пиян и лъхал отдалече на алкохол.

Набеденият за алкохолик доктор заяви, че по време на смяната си не е консумирал спиртни напитки. Едва когато се прибрал вкъщи пил джин с тоник, за да се отпусне след зловещото си дежурство.

Броени дни след „черната серия”, четвърто бебе умира във фаталното родилно в Пазарджик. Детето било докарано с тежки малоформации на сърцето и нямало шанс да оцелее.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *