Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Бойко знае : Колкото повече риташ кучетата, толкова повече те обичат!

boiko1Бойко Борисов сравни българите със своите кучета, които трябвало да се държат изкъсо, за да слушат. Цецка Цачева го допълни, като каза, че тези кучета били гледани с много любов.

Думите на председателката на парламента са замислени като комплимент, а пък избирателите със сигурност не са се обидили на своя премиер. Просто той за пореден път каза на глас това, което мнозина си мислят. Точно поради тази причина е възможно Бойко Борисов да бъде министър- председател на тази държава, а призивът на СДС към него да се извини звучи неадекватно.

Поредната изцепка на Бойко Борисов напомни за едно определение на големия руски поет Йосиф Бродски за съветската казарма. Той казва, че тя е олицетворение на представата на селянина за ред. Друг е въпросът дали този манталитет може да роди истински ред. Там е работата, че не може, а провалът на тоталитарния опит на управление е най- доброто доказателство

Бойко с гордост се хвали, че държи българите на каишка като кучета

Бойко с гордост се хвали, че държи българите на каишка като кучета

 в този смисъл.

Въпреки това ние отчаяно се стремим да се върнем във времената на Тато и ако нещата на вървяха зле икономически, Борисов щеше да бъде преизбран за няколко мандата поред. Независимо от това какви обиди ръси по адрес на собствения си народ, който с наивно простодушие направи от един бодигард първи човек в държавата.

Реакцията на Синята коалиция освен, че е неадекватна е и лицемерна, защото именно те преди последните парламентарни избори направиха всичко възможно да легитимират Борисов като десен и нормален политик.

Още тогава беше известна друга негова „крилата фраза” – за некачествения материал. Въпреки че подобни фрази се харесват на мнозина, те са просто неверни, а начинът , по който българи могат да се интегрират в чужди общества, е най- голямото им опровержение. Няма логика, според която едни и същи хора да се държат в родината си като кучета на повод, по израза на премиера, а като свободни и пълноценни граждани – в някоя развита демокрация. Нещата наистина опират до ред и до система, които няма как да бъдат създадени в България, докато в нея управлява манталитетът на хора като Бойко Борисов.

По- сериозният проблем с неговото изказване, е свързан с презрението му към другите. С агресивно и враждебно отношение към хората, с които в края на краищата живееш и с които заедно постигаш общи цели. Поне така би трябвало да функционира едно нормално общество. У нас такова няма, защото почти всеки българин в България гледа на останалите по начина, по който ги гледа Борисов – като кучета, чиято каишка трябва да се подръпва, за да може да се свърши някаква работа.

Това негово изказване не е изненадващо и е съвсем логично в контекста на цялата му публична реч.

И без особен анализ е видно, че Борисов приема себе си за нещо като божество, а останалите – като простолюдие, което обикновено му пречи да си върши работата.

Построих ви метро, направих ви магистрала, ще ви пусна спортна зала, извадих сто милиона, за да платя еди- какво си – с тези изразни средства българският премиер неведнъж е показвал отношението си към усилията на общността. Той ги приватизира и ги представя за свои собствени, лични успехи и на всичко отгоре си вярва, че това е така. Че именно той лично е изкопал метрото, той е построил залата, той е извадил пари от джоба си, за да построи магистрали, и така нататък. . .

Това си е болестно състояние, но трагедията е, че не останаха здрави и нормални хора, които да го констатират като болест. Безропотното приемане на всяка поредна порция простотия, която Бойко Борисов ръси без никакви задръжки, показва, че тази болест далеч не се ограничава само до неговата собствена персона, а е проникнала дълбоко и трайно в българското общество.

Няма нормална страна в света, чийто министър – председател да оцелее след подобна реплика. У нас това не само е възможно, но изглежда, че репликата се приема с всеобщо одобрение, минало през светналите от радост очи на непосредствените свидетели на Борисовата изцепка. На записа от случката ясно се вижда, че никой от заобиколилите го хора не реагира, нито дори се смути. По лицата им дори не се плъзна сянка от някакво неудобство или преживян конфуз.

А липсата на реакция е много по- отчайваща от думите и действията на премиера ни, който за съжаление е най- адекватното лице на днешна България.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Бойко знае : Колкото повече риташ кучетата, толкова повече те обичат!

  1. Straho Отговор

    29.06.2011 в 16:13

    „Няма нормална страна в света, чийто министър – председател да оцелее след подобна реплика.“ Предпочитам да слушам РЕПЛИКИ от колкото ДА МЕ КРАДАТ!:)))) Ето ви простичко обяснение на този феномен! ДАНО СТЕ ГО РАЗБРАЛИ !:)))))…

  2. venus Отговор

    29.06.2011 в 18:31

    syglasna sym Straho,no mediite izopa4iha dumite mu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *